Vesty a vestičky jsou v módě!

Vesty byly dříve výsadou pánského šatníku, dnes mají své místo i v dámské módě. Víte ale, jak vesty a vestičky správně kombinovat, abyste byli opravdu šik?

Žena ve vestě opřená o zeď

Vesty - historie a současnost

V 17. století byly vesty povinnou součástí formálního oblečení. Byly tehdy bohatě zdobené, barevné. Koncem 18. století se z nutnosti stala móda – vestičky se ale začaly vyrábět ve formálnějších barvách a střihu. Dnes se nosí vesty kratší i delší, divoké i střízlivé, pletené i džínové. Jsou elegantní i ležérní – záleží na tom, jaký druh si vyberete a s jakým kouskem oblečení jej sladíte.

Jak kombinovat vesty

Vesty pro formální styl

Pro formální styl se hodí vesta podobná těm, které nosí muži k pánským oblekům. Nesluší se vzít si do práce vestu na holé tělo – oživte jí dobře ladící halenkou a kalhotami nebo sukní. Pokud máte ráda pánský styl, nebojte se užít i košili s kravatou.

Ani pletené vesty nejsou out. Dobře ladí například k halence s límečkem.

Vesty na běžné denní nošení

Na běžné denní nošení oceníte slušivou džínovou nebo látkovou vestu nejrůznějších střihů a barev. Pod ní si můžete obléci obyčejné krátké nebo i dlouhé tričko – experimentujte, kombinujte a brzy zjistíte sama, se kterým kouskem oblečení si vestička padne do oka!

Bát se nemusíte ani nošení vestičky ke sportovnímu oblečení – rifle, tenisky, tričko a riflová vesta dohromady vytvoří skvělý outfit! Dobře stavěné dámy si mohou troufnout na vestičku nošenou na holém těle.

Vestička zazáří i na párty!

Ano, s výstřednějšími vestami a vestičkami se můžete blýsknout i na párty. Pozor ovšem na lesklé materiály, které opticky rozšiřují!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies