Vhodné přípravky pro unavené nohy

Znáte to – přijdete domu z práce a nohy máte jako z olova. Možná si na chvíli lehnete a odpočinete, ale zítra se unavená kopyta ohlásí znovu. Vyslyšte jejich volání o pomoc a dopřejte jim výživnou kúru!

Ženské nohy v černé sukni

Bylinná koupel pro vaše nohy

Jednou za čas své nohy rozmazlete – dopřejte jim např. výživnou bylinnou koupel. Stačí v létě nasbírat šalvěj, v zimě jehličí a namáčet nohy v jejich odvaru. Pakliže si koupele zamilujete, kupte si přímo směs na bylinnou koupel.

Křečové žíly a otoky končetin

Trpíte-li na křečové žíly, zvyšte příjem beta-karotenu (mrkev) a hořčíku – najdete jej ve fazolích, borůvkách, v mase, bramborách, mrkvi nebo cibuli. Používejte přípravky z koňského kaštanu, tea tree oleje, z máty, rozmarýny nebo čajovníku. Uklidňující účinky má také šalvěj, majoránka, prha horská, lékořice a ostropepřec. Pokud trpíte otoky končetin, může být příčinou únava, špatné boty nebo také nějaká skrytá zdravotní potíž.

Nejlepší bylinky pro unavené nohy

Máta peprná – stimuluje a osvěžuje. Urychluje hojení ran a pohmožděnin.

Kaštan – zlepšuje prokrvení pokožky, zmírňuje otoky, bolesti kloubů a svalů. Výtažky z kaštanu obsahuje např. koňská mast.

Listy vinné révy – výtažek z červených listů vinné révy příznivě působí na celý cévní systém. Posiluje žilní stěny a pomáhá tak od bolesti při křečových nebo popraskaných žílách. Zároveň zmírňuje otoky.

Masáž nohou

Nohy masírujte vždy zdola nahoru, tedy od kotníků ke stehnům. Poté se věnujte klenbě nohou a chodidlům. Nohy můžete masírovat kdykoliv během dne, nejvíce ale ocení masáž večer.

Přípravky pro unavené nohy – kdo je ocení

Přípravky pro unavené nohy oceníte po dlouhé túře, při sedavém zaměstnání nebo po dlouhém stání. Oceníte je také v průběhu těhotenství. Přípravky vás osvobodí od bolesti, únavy i napětí. Pro nepříjemný zápach končetin používejte osvěžující deodoranty ve spreji.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies