Vídeň, umění, pláž

Stará císařská rezidence je dnes srdcem také kulturního dění a umění. Ležérní město valčíků, oscilující mezi imperiální a moderní architekturou. Město kaváren, dortů, vína, hospůdek, barev a noblesy. Vídeň není nabitá jen historií! Inspirujte se!
Neobvyklá stavba Hundertwasser v Rakousku
Toužíte-li po výletě za uměním a společností, Vídeň je pro vás jako stvořená!

Pláž vprostřed Vídně

Bezvadným tipem na léto je Dunajský kanál, který tvoří úžasnou pláž uprostřed města. Díky lodi s bazénem a městským plážím se stává malým Dunajem. Oázy jako u moře zvou hudbou a dobrotami k příjemnému odpočinku před nádhernými fasádami Starého Města. Takovýto zážitek se vám jen tak někde nenaskytne. Můžete se koupat i opalovat přímo ve městě s výhledem na památky. Pokud chcete spojit kulturu a společnost s létem a odpočinkem – vítězí Vídeň.

Vídeň je kavárna

Kromě miniaturních – až klubových kaváren s miniaturním expresem a maximálním intelektuálním prostředím skrývá Vídeň velké kavárny – restaurace, kavárny – cukrárny, kavárny – knihkupectví, bary, kabarety a podobně. Zdvořilí číšníci, plno hostů, klasické interiéry. Tak lze jednoduše popsat vídeňské kavárny, které jsou tak proslulé. Určitě během svého pobytu nějaké navštivte!

Vídeň – nakupujeme

Největším nákupním místem ve Vídni je zřejmě proslulá Mariahilfer Straße mezi Starým Městem a nádražím Westbahnhof. Stovky obchodů s módou, šperky, parfémy. Velkou zajímavostí jsou vídeňské bleší trhy, které se konají každou sobotu. Ráj pro sběratele kuriozit, starých předmětů a lovce suvenýrů. Krásný zážitek z nakupování poskytují vídeňské trhy, které poukazují na bohatou tradici. Koupíte zde naprosto všechno a užijete si to. Ovoce, zelenina, sushi, perský kaviár, kebab, ústřice, sekaná – cokoli, po čem vaše chuťové buňky prahnou. Tržiště jsou otevřena celoročně.

Vídeň a noční život

Pokud hledáte vysloveně vybraný noční život, našli jste. Ve Vídni se v poslední době seskupilo nekonečné množství klubových scén, malých i velkých barů, podniků s vlastním programem. Vídeň je proslavená svou elektronickou hudební scénou. Třída Gürtel je trendovými místy setkání doslova prošpikována. K létu patří zábava!

Vídeň – informace

Důležitá místa v centru Vídně

Dříve hlavní město rakousko-uherské monarchie, dnes hlavní město Rakouska. Centrem staré části je Stephanplatz s dómem sv. Štěpána - gotickou stavbou ze 14.-15. stol. Mezi důležité a zajímavé budovy patří budova opery, císařský palác Hofburg, další palác Schönbrunn, neogotická městská radnice, Burgtheater a Musikverein, sídlo vídeňského filharmonického orchestru.
Zábavu a vzrušení můžete zažít ve velkém zábavním parku Prater.

Hlavní město Rakouska leží na řece Dunaj a se svými 1,6 miliony obyvatel je největším rakouským městem a současně nejvýznamnějším centrem země.

Vídeň je tak rozmanitým městem, že nabízí uspokojení každému. Milovníci umění, zábavy, historie, sportu, relaxace, kávy - všichni se mohou sejít právě ve Vídni. Toto nedaleké a zjímavé město má osobité kouzlo a energii, která přímo srší..
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies