Vinné stezky jižní Moravy

Poznejte krásu rozkvetlých sadů a obdělávaných vinic v oblasti jižní Moravy při ochutnávce kvalitních vzorků bílého i červeného vína z místních sklípků. Ani ta nejsilnější nátura zkrátka neodolá.

Dlouhá vinice

Jižní Morava

Jižní Morava je krajem obdělaných vinic, rozkvetlých sadů a úrodných polí. Vinařství je totiž nedílnou součástí a tradicí místních, velice přívětivých lidí. Každoročně pořádané slavnosti ve většině vinných obcích, vítají každého návštěvníka k ochutnání vlastní letošní sklizně vinné révy.

 

V rámci ochutnávek ve vinných sklípcích rozmístěných po okolí lze vše zhlédnout z místních cyklostezek. Vybudovaných ve většině turisticky zajímavých oblastech.

Vinařské stezky

Budování cyklostezek v oblasti jižní Moravy je dlouhodobý projekt ochrany zdejšího kulturního dědictví a rozvoje vinařské turistiky. Realizace celého projektu započala roku 1999, ve spolupráci s 280 vinařskými obcemi a mnoha podporujícími partnery. Cyklostezky propojují to nejlepší z vinařství a památek na jižní Moravě.

 

Hlavní trasa s názvem Moravská vinná stezka, začíná ve Znojmě a končí Uherským Hradištěm. Zároveň propojuje samostatných deset okruhů jednotlivých vinařských oblastí.

Cestování po stezkách

Stezky v délce více než 1200 km vedou převážně vinicemi, sady a místními komunikacemi. V obcích nacházejících se na hlavních trasách jsou informační tabule s popisem a grafickým znázorněním cyklostezky v mapě okolí.

 

Cyklostezek je celkem 11 a jsou rozděleny dle frekvence motorové dopravy a kvality povrchu. Není proto žádný problém naplánovat rodinný výlet s dětmi v klidných zákoutích a dobrou dostupností k občerstvení, či památkám. Pro zdatnější jedince je možno naplánovat trasy k prozkoumání zabírající mnoho dní.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies