Proč je ve víně "zdraví"?
Hroznová slupka obsahuje účinné látky proti infarktu a rakovině. V červeném víně se účinné látky nacházejí v koncetrovanější podobě než v běžné hroznové šťávě. Nejnovější výzkumy potvrdily, že i mírná konzumace vína bílého má na zdraví člověka vliv.Jedna až dvě skleničky vína denně mohou pokrýt denní dávku minerálních látek. Víno obsahuje hořčík, draslík, vápník i železo. Červená vína navíc obsahují tzv. polyfenol - brzdí stárnutí buněk, snižuje srážlivost krve, léčí záněty.
Příznivé účinky vína znal již Hippokrates
Již Hippokrates (400 let př.n.l.) používal víno jako podpůrný prostředek pro uzdravení, pro uklidnění, při bolestech hlavy, na tišení bolesti či při poruchách krevního oběhu. Víno předepisoval i při pocitech přejedení, při toxicky podmíněných nemocích střevního traktu a jako močopudný prostředek. Víno se používalo i jako dezinfekce.Víno pijte s mírou
Doporučená denní dávka:- ženy - 0,3 l vína
- muži - 0,4 l vína
Víno umí zázraky
- Víno pomáhá předcházet srdečním infarktům, udržuje pružnost cév, zlepšuje prokrvení srdečního svalu, snižuje hladinu cholesterolu a snižuje nebezpečí trombózy.
- Víno prodlužuje díky antioxidantům věk. Zpomaluje stárnutí buněk.
- Víno napomáhá v odvádění moče, zvyšuje vylučování odpadních látek.
- Víno má schopnost regenerovat, harmonizovat tělo.
- Podporuje obrannyschopnost těla, víno zvyšuje odolnost vůči původcům chorob.
- Zejména u žen víno ovlivňuje vznik osteoporózy (zpomaluje odvápňování kostí).
- Víno má vliv i na duševní aktivitu člověka - zlepšuje prokrvení mozku a jeho zásobování kyslíkem.
Diskuze