Víte, jak jíte?

Správná životospráva je Achillovou patou mnohých z nás. Projevuje se nejen zdravotními problémy, ale také rychlým přibýváním na váze. Víte, jak změnit své stravovací návyky?

Ovesné cereálie s kiwi a jahodou

Jak často jíst?

Nejčastější chybou nejen dietního jídelníčku, je nepravidelné rozložení stravy, které podceňuje více než 75% obyvatel naší republiky. Pokud je mezi jídly delší mezera než 3 hodiny, začne tělo šetřit tuky a spalovat svaly. Odborníci radí jíst menší porce jídla, častěji za den. Ideální je jíst 5 krát denně, malé dávky jídla. Váš žaludek bude neustále sytý, budete mít dobrý pocit a přitom ještě zhubnete.

Pomalu a nebo rychle?

Dalším velmi častým prohřeškem, je hltání jídla. Jídlo jíme proto, aby nás zasytilo a abychom jej přeměnili na energii, kterou potřebujeme. Pokud do sebe jídlo rychle „naházíme“ budeme se zbytečně cítit přeplnění, energie nám naopak ještě ubyde, sníme toho více a ve výsledku nakonec přibereme.Pokud budeme jíst jídlo pomaleji (říká se, že každé sousto by se mělo alespoň 10x přežvýkat), budeme se cítit nejen lépe, ale pomůžeme zároveň našemu tělu od pár kilogramů.

Jíte pravidelně teplé jídlo?

V dnešní uspěchané době si jen stěží najdou pracovně vytížení lidé čas (zejména pokud bydlí sami), aby se na chvíli zastavili a uvařili si denně alespoň jedno teplé jídlo (čínské polévky se nepočítají jako vhodné teplé jídlo). Nejhorším prohřeškem zdravého životního stylu, je návštěva fastfoodů. Přesmažené a přesolené hranolky, kuře, klobásky a nebo přeslazená kola vašemu zdraví určitě neprospějí…

Dejte sbohem nočnímu přejídání!

Mnoho z nás příjde po těžkém pracovním dnu z práce domů, konečně si sedne, nají se a odpočívá. A právě tahle situace s sebou přináší spoustu chyb, které se po čase projeví kily navíc. Ideální je, poslední denní jídlo jíst mezi 17. až 18. hodinou. Tělo pak bude mít dostatek času na to, aby potravu strávilo před usnutím.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies