Víte, jak se správně odlíčit?

Poradíme Vám, jaký je rozdíl mezi jednotlivými přípravky určenými k očištění pleti od kosmetických přípravků. Víte, jak svou pleť správně odlíčit? Vyvarujte se nejčastějších chyb!

Žena cákající na sebe vodu

Přípravky určené k odlíčení pleti - jaký je mezi nimi rozdíl?

V současné době existuje velké množství přípravků určených k odlíčení obličeje. K dostání jsou ve formě mléka, gelu, pěny, krému, oleje a nebo třeba vlhčených ubrousků.Víte, jaký je mezi nimi rozdíl?

  • Čistící mléka - na obličeji je nemusíme napěňovat vodou a přitom dokonale rozpustí všechny líčidla. Po nanesení a rozetření prsty jej buď setřeme vatovým tampónkem nebo opláchneme vodou.
  • Čistící pěny – jejich hlavní výhodou je jednoduché a komfortní použití. Stačí nanést potřebné množství pěny na obličej a poté opláchnout vodou. Jsou k dostání pro všechny typy pleti.
  • Čistící gely – patří v současné době mezi nejoblíbenější přípravky určené k odličování. Naneseme je na vlhký obličej, napěníme a poté setřeme vatovým tampónem. Některé gely obsahují abrazivní části – mohou tedy částečně sloužit i jako peeling.
  • Odličovací oleje - vyrábí se převážně z přírodních surovin. Pleť čistí šetrně a současně ji regenerují. Použití je jednoduché - pár kapek naneseme na vlhký tampónek, ve spojení s vodou se olej promění v emulzi. Poté setřeme všechny nečistoty z obličeje pomocí vatového tampónu.
  • Odličovací krémy – mají stejnou konzistenci jako klasický krém. Hodí se pro každou pleť. Pokožku nedráždí, jsou proto vhodné pro hodně citlivou pokožku.
  • Odličovací ubrousky - zvládnou v jednom kroku odlíčit oči, vyčistit a zároveň tonizovat pleť. Jsou velmi praktické na cestách.

Pravidla při odličování obličeje

  • Při odlíčení bychom měli postupovat následovně: nejprve odlíčit oční víčka (tampónem pohybujeme od oka směrem ven) a řasy (nejlépe ve směru od kořínků řas směrem dolů), následně rty a nakonec make-up.
  • Oční stíny a řasenku nejlépe odstraníme odličovacím prostředkem určeným speciálně pro oči, který citlivou kůžičku okolo očí nedráždí. Běžné odličovače nám mohou způsobit pálení očí, načervenalá víčka.
  • Obecně platí, že pleť čistíme tak dlouho, dokud tampón nebude úplně čistý.
  • Máme-li citlivou pleť, používáme pouze přípravky bez parfemace a bez alkoholu.
  • Po použití kteréhokoliv z čistících přípravků by se měla pleť tonizovat pleťovou vodou (kromě čistících ubrousků). Tonikum zbaví naši pleť posledních zbytků a viditelně zjemní póry. Pro mastnou pleť je vhodné tonikum s obsahem alkoholu.
  • Pleť po odlíčení a použití tonika ještě opláchneme vodou. Nakonec na pleť naneseme výživný krém.
  • Je vhodné používat přípravky stejné značky a pro stejný typ pleti – v opačném případě hrozí alergická reakce.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies