Vlastní ostrov nejen pro boháče

Koupit si ostrov je reálnější než si dovedete představit. Chystáte se na dovolenou k moři a pohráváte si s myšlenkou koupit si vlastní kus země? Žádný problém, jen si před koupí zjistěte dostatek informací.
Nádherný ostrov v Brazílii

Ostrov může být váš

Výběr konkrétních ostrovů po celém světě - to je skutečnost. Ostrovy v nabídce jsou rozděleny podle oblastí, cen a najdete souhrnné fotogalerie i krátké charakteristiky. Samozřejmostí jsou informace jako dostupnost, možnost obývání, vybavení ostrova. Jako potenciální zájemce si připravte nezanedbatelnou sumu peněz a držte se při výběru určitých pravidel. Nejdůležitější je výběr správné lokality. Ztraceni na výběr zrovna neměli...

Co je dobré vědět před koupí ostrova

Prověřte si vybavení ostrova (infrastruktura, voda, teplo, jídlo aj.). Důležitá je možnost pronájmu. Ať už proto, abyste si ostrov vyzkoušeli, tak pro využití vlastního pronájmu a příjmu (ostrov vám může i dobře vydělat).
Zjistěte si možnosti vlastnění ostrova (zákony země, politická situace v zemi). Koupě ostrova je spojena s určitým specifickým rizikem (nikdy dopředu nevíte, zda se vám investice vyplatí). I zde se trh nabídky řídí zákony nabídky a poptávky. Výhledově zajímavá investice se například po živelné katastrofě může proměnit v bezcenný kus země.

Ceny ostrovů podle lokality

Mezi známé vlastníky ostrovů patří například Mel Gibson, Nicolas Cage, Johny Depp nebo Bill Gates.

Nejdražší ostrovy

Nejvýše se drží ceny ostrovů v Karibiku, na Britských či Amerických Panenských ostrovech, ostrovy ve Středozemním moři, na Bahamách a Bermudách.

Nejlevnější ostrovy

Všeobecně nejlevnější jsou Filipíny. Například Ostrov Milenců na Filipínách o ploše dvou a půl akru stojí 24.000 dolarů a je vzdálen pouhých deset minut lodí od letiště.

Nákup ostrova si dobře rozmyslete

Máte dostatek financí, líbí se vám nápad mít vlastní ostrov? Pořádně si koupi promyslete. Nemusí vám svědčit totální izolace a pocit osamění, zkuste si nejdřív ostrov pronajmout. Ať se koupě ostrova nestane zbytečnou investicí.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies