Vliv cvičení na hubnutí

Ještě stále věříte, že k redukci váhy stačí upravit jídelníček? Nestačí, chcete-li zhubnout zdravě a trvale! Zbavte se jednou pro vždy pohodlnosti a vyjděte vstříc nové cestě, na jejímž konci vás čeká nejen vysněná váha, ale i pevná postava!

Rukojeť činky

Hubnutí bez cvičení? Krátkodobý úspěch!

Samozřejmě, i správnou úpravou jídelníčku můžete zhubnout. Ale hrozí, že kilogramy velmi rychle naberete zpět, protože pouze pokud nemáte dostatek svalové hmoty, váhu si neudržíte. Svaly jsou tedy jakousi prevencí jo-jo efektu. Navíc, odříkání hříšných jídel časem prostě vzdáte. Pokud ale do hubnoucího plánu zařadíte cvičení, můžete si občasný hříšek dovolit a na vaší postavě to nebude znát. Stejně tak hrozí, že i když díky redukci jídelníčku zhubnete, vaše postava získá máslovitou konzistenci – kromě tuků shodíte totiž také svaly.

A to není zdaleka vše! Svaly vám zajistí rychlejší metabolismus, lepší kondici a větší imunitu proti nemocem. Pravidelná tělesná aktivita vám také zvýší koncentraci hormonů dobré nálady v organismu, takže budete odolnější vůči stresu. Díky cvičení je prostě hubnutí rychlejší (ještě několik hodin po cvičení je metabolismus zrychlený a spaluje zásobní tuk) a efektivnější (bez jo-jo efektu).

Když vás cvičení nebaví

Nejčastější výmluva všech, kteří chtějí zhubnout, ale ne cvičit, je, že je cvičení jednoduše nebaví. Zkusili jste ale opravdu všechny typy pohybu od jógy a kalanetiky, přes bojová umění, vodní sporty, tanec až po sporty skupinové? Ne? Tak jak můžete s jistotou tvrdit, že by vás nebavilo nic. Vyzkoušejte nevyzkoušené a přimějte se cvičit alespoň dvakrát týdně. Počítá se i cvičení doma, okopávání zahrady, jízda na kole nebo rychlá chůze. Každý pohyb vám prospěje.

Jak správně cvičit

Ideální kombinace cvičení pro rychlé a efektivní spalování kilogramů je dvakrát týdně posilovat (začněte půl hodinou, postupně navyšte až na hodinu a můžete posilovat i třikrát denně) a třikrát týdně zvolit aerobní cvičení (plavání, jízda na kole, aerobic, tanec). Vždy před cvičením se rozcvičte, aby se svaly dostatečně zahřály. Tep při cvičení by měl být na takové úrovni, abyste byli zároveň schopni konverzovat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies