Vodní skútr - vodní motorismus

Spousta mladých lidí se v dnešní době ráda věnuje jízdě na vodním skútru. Tento letní sport vám umožní požitek z rychlé jízdy a také kousek dobrodružství a nebezpečí. Sport na léto jako stvořený.
Muž ve vestě na vodním skůtru

Vodní skútr – vodní motorismus

Závody na vodních skútrech spadají do kategorie vodní motorismus. Dělí se na vytrvalostní a rychlostní. U vytrvalostních jde o závody konané na moři, většinou se jich účastní soukromé jachty. Rychlostní závody jsou 2000 až 3000 metrů dlouhé. Dráha těchto závodů je vyznačena bójemi. Vítězí závodník, který v co nejkratší době projede stanovený počet kol na určené trati.

Vodní skútr – závody

Vytrvalostní a slalomové závody vodních skútrů se jezdí na jednomístných, dvoumístných i trojmístných skútrech. Rozhoduje při nich především volba taktiky a rychlost. Každým rokem se také koná mistrovství ČR v jízdě na vodních skútrech.

Vodní skútry – historie

První motory byly ke člunům připevněny v polovině 19. století. Vodní skútry - původně určené pro námořní záchranáře objevili v USA v roce 1970. O deset let později byla založena International Jet Sports Boating Association, jež zahrnuje v současné době 39 členských skupin. Je také pořadatelem mistrovství světa.

Jízda na vodním skútru – vyzkoušejte to!

Jasně, zase oni…blázni, co se prohánějí na vodním skútru. Ležíte na pláži, oni vás jen ruší a vadí vám. Ale… Co si to třeba taky vyzkoušet? Skútr se dá přeci zapůjčit, pak se jen nastartuje a jede.

Vodní skútr - výběr

Tak jednoduché to ale nebude. Zaprvé je otázkou, který skútr si vlastně vyberete.

Máte na výběr dva typy:

  • Typ sedačka
  • Typ stojka
Zvolíte-li skútr sedačka, vaše šance na zvládnutí zapůjčeného stroje budou vyšší. Je to podstatně jednodušší, jezdí se totiž pohodlně v sedě. Sedačkový skútr může být pro jednoho, pro dva, ale existují i takové, na které se pohodlně vejdou i tři dospělí jedinci. Stojka je skútr, na kterém si rozhodně nesednete. Tahle varianta už je poněkud více náročná na fyzičku a stabilitu.

Vodní skútr - co je potřeba

Pokud vás tento sport okouzlí natolik natolik, že byste si chtěli vodní skútr koupit věřte, že to není úplná legrace. Je potřeba přihlásit skútr na plavební správě a vlastnit řidičský průkaz pro vůdce malého plavidla.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies