Voláme výhodně ze zahraničí

Chystáte se na dovolenou do zahraničí? Pak možná budete chtít volat svým známým. Věděli jste ale, že lze volat i velmi levně či dokonce úplně zadarmo?

Žena s telefonem u ucha

Zařiďte si roaming nebo speciální tarif

Abyste mohli volat domů ze zahraničí, musíte mít v mobilním telefonu aktivovaný roaming. Vyplatí se proto před odjezdem zjistit u svého operátora, zda tomu tak ve vašem případě je. Zároveň je nutné míst číslo uloženo v mezinárodním formátu, tedy s předvolbou +420. Je také možné, že se váš typ mobilního telefonu nedokáže na tamní síť naladit – i to zjistíte u svého operátora!

Ušetřit můžete při volání z mobilního telefonu také díky nejrůznějším tarifům – například Eurotarif, určený pro volání v rámci zemí Evropské unie, vám umožní platit jen 13 Kč za volání ze zahraničí a za SMS zprávu platíte dokonce jen 3,50 Kč. Než tedy vyjedete do zahraničí, vyplatí se zajít za svým operátorem a zjistit, jaké máte možnosti pro levnější volání z dovolené.

Jak neplatit za příchozí hovory

Levnější volání ze zahraničí si můžete zařídit i díky nákupu předplacené SIM karty s výhodnými cenami volání a příchozími hovory zdarma – u nás je to např. SIM karta United Mobile nebo SIM4 Travel, kterou zakoupíte u letecké společnosti EasyJet. Cena za volání se pak pohybuje cca od 5 do 35 Kč, v závislosti na zemi, ve které budete. Nevýhodou je, že budete mít v době pobytu v zahraničí zcela nové číslo, takže je třeba oznámit to svým známým. Úskalím také je, že zatímco vy ušetříte, ostatní budou při volání na váš mobilní telefon platit cenu za mezinárodní hovor.

Volání z pevné linky může být levnější

Nechcete si sebou brát mobilní telefon? Kupte si v ČR předplacenou telefonní kartu do zahraničí, díky které budete moci volat z telefonní budky za ceny pohybující se okolo 10 Kč za minutu. Příkladem takové karty je O2 Karta X Plus. Prodává se s kreditem 300, 500 nebo 1000 Kč.

Bezplatné volání ze zahraničí

Ano, opravdu to jde. Pokud si sebou na dovolenou hodláte vzít notebook a máte možnost připojení k Internetu přímo v hotelu (také v mnoha kavárnách nabízí wi-fi připojení zdarma), můžete volat domů zadarmo, například prostřednictvím aplikace Skype. Volat můžete díky připojení k Internetu i přes mobilní telefon, pakliže máte mobil s podporou Skype nebo SIP.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies