Vrásky a projevy stárnutí kůže

Procesu stárnutí podléhají všechny orgány našeho těla. Na kůži je tento proces vidět nejvíce, proto se jej snažíme všemožně korigovat. Lepší než odstraňovat následky je však zastavit příčinu – tedy předcházet předčasnému stárnutí!

Smějící se žena

Buňky lidského těla se neustále dělí a obnovují. S přibývajícím věkem se však mění rychlost a kvalita této obnovy. Tak dochází ke stárnutí všech orgánů. Nejvíce jde ale tento proces vidět na povrchu těla - na kůži. Podle lékařů je právě pokožka degenerativním vlivům vystavena nejvíce.

Jak se projevuje stárnutí kůže?

Stárnutí kůže se projevuje změnou její tloušťky, snížení schopnosti regenerace a elasticity. Kůže postupně ztrácí schopnost vázat vodu, buňky nejsou schopny tvořit dostatek pigmentu, který chrání kůži před nepříznivými účinky UV záření. Vlivem nerovnoměrné produkce pigmentu se v určitých místech tvoří hnědé skvrny. Mění se také struktura a množství kolagenu, látky zodpovědné za elasticitu pokožky. Klesá produkce mazu, cévy vlivem ztráty pružnosti prosvítají. V kůži se navíc ukládá tzv. lipofuscin, který dává kůži typicky stařecký vzhled.

Vrásky – nechtěný projev stárnutí

Nejobávanějším projevem stárnutí kůže jsou vrásky. Podstatou jejich vzniku je snížení elasticity kolagenu – jednoho ze základních stavebních kamenů kůže a další degenerativní změny (např. zmenšení obsahu vody a s tím související snížení elasticity kůže), tvrdí lékaři.

Celulitida na stará kolena?

Změny v tvorbě podkožního tuku a snížená elasticita kůže jakožto projevy stárnutí mohou vést ke vzniku celulitidy, neboť tuk je při snížené elasticitě více viditelný.

Faktory urychlující stárnutí kůže

  • volné radikály
  • UV záření
  • nekvalitní pleťová kosmetika
  • nedostatek ochranných látek (vitamin C, E, betakaroten)
  • nedostatečný pitný režim
  • stres
  • kouření a alkohol
  • nedostatek pohybu
  • městský smog

Opalování se vám může časem vymstít

Velkým trendem je už několik let opálená pokožka, ale právě mnozí takto trendoví jedinci mají v pozdějším věku výrazné kožní změny předčasnými projevy stárnutí počínaje a nejrůznějšími zhoubnými nádory konče. Přitom existují i jiné varianty, jak vlastnit snědou kůži a přitom se nevystavovat škodlivému UV záření. Například samoopalovací krémy.

Jak chránit kůži před stárnutím

  • Braňte se proti slunečnímu záření opalovacími krémy s ochrannými filtry a oděvem (dříve stárne kůže na nekrytých místech).
  • Jezte stravu bohatou na vitamin A, E a antioxidanty, které chrání organismus před volnými radikály (tedy vitamin C a betakaroten).
  • Pijte minimálně 2 l denně.
  • Používejte jen kvalitní, neagresivní krémy obsahující vitamin E a panthenol.
  • Vyhýbejte se stresu, kouření a alkoholu.

Aby zůstala kůže dlouho mladá

Aby zůstala kůže dlouho mladá, je třeba zamezit ztrátě její pružnosti. Tu můžeme zachovat tím, že ji budeme dodávat dostatek vlhkosti a dodávat ji výživné látky. Tuto funkci dokáže splnit čistě přírodní přípravek Hollywood Mineral Fit Beauty®.

Hollywood Mineral Fit Beauty®

Hollywood Mineral Fit Beauty® je tekutý koncentrát z látek přírodního původu, rostlinných výtažků, minerálních a stopových prvků, který příznivě podporuje organizmus při regeneraci kůže. Je určen pro osoby s potřebou zkvalitnit pleť a pokožku těla a uchovat ji dlouho mladou.

Hollywood Mineral Fit Beauty® pomáhá zajistit

  • Zkvalitnění pleti a pokožky těla.
  • Celkovou regeneraci a vitalitu.
  • Vnitřní krásu a pocit svěžesti.
  • Zabránění vzniku prvních příznaků stárnutí.

Složení Hollywood Mineral Fit Beauty®

Kationty

Lithium, sodík, draslík, vápník, hořčík, baryum, mangan, rubidium, měď, stříbro, berylium, zinek, cín, vanad, antimon, chrom, železo, nikl.

Anionty

Fluorid, chlorid, bromid, jodid, hydrogensulfid, síran, seleničitan, dusitan, dusičnan, hydrogenfosforečnan, hydrogenuhličitan.

Extrakty z bylin a přírodních látek

Ananas, maté, pupalka dvouletá, pýr plazivý, vinná réva, mořské řasy.

Dávkování a použití Hollywood Mineral Fit Beauty®

Hollywood Mineral Fit Beauty® mohou užívat dospělí i děti od tří let. Přípravek se užívá jednou denně, nejlépe ráno před jídlem jednu odměrku koncentrátu zředěnou s vodou. Koncentrát lze pít i nezředěný. Jedno balení slouží jako měsíční kúra.

Doba užívání Hollywood Mineral Fit Beauty®

I když se příznivý účinek dostavuje nejpozději do konce prvého měsíce, celková doba užívání by měla trvat 3 měsíce. Podle potřeby můžete užívání prodloužit, nebo celou kúru zopakovat.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies