Všemocný olej z rakytníku

Vyrobte si sami olej z rakytníku. Můžete jej používat jak vnitřně, tak i na vnější zdravotní potíže. Rakytníkový olej má vysoké regenerační schopnosti a ten domácí dvojnásobné. Dopřejte svému tělu spoustu cenných látek.

Kuličky rakytníku na stromě

Nejde o žádnou novinku, ba naopak. Naši předci olej z rakytníku používali už od antických dob. Řekyně jej používaly místo dnešního kondicionéru, má tedy schopnost velice dobře regenerovat vlasy. Ve středověku poznali, že rakytníkový olej pomůže s onemocněním žaludku, jater i s dýchacími obtížemi, bolestmi kloubů. Podpoří hojení ran a prospívá problematické pleti.

Rakytník znali také v Indii. Indové používali kromě plodů i listy a celé větévky. Přidával se do bylinných směsí k léčbě trávicího traktu a onemocnění plic. Ani lidem v Číně a Rusku není cizí. Na Sibiři prý lidé po rakytníku mají ostrý, jasný zrak a koně lesklou srst.

Všechny účinky rakytníku potvrdili po mnoha studiích i vědci, takže rakytník opravdu funguje!

K čemu je olej dobrýoilwise.com

Jak bylo již řečeno, lze olej používat na vnější potíže a také na vnitřní. Máte na pokožce drobné ranky, je vaše kůže popraskaná, odřená či popálená Potřete ji olejem a uvidíte, jak s problémy zatočí. Stejně tak si rakytníkový olej dejte, pokud vás trápí zažívání. Má protizánětlivé účinky, takže funguje i proti žaludečním a duodenálním vředům. Stejně tak je dobrý při zánětech dutiny ústní, plísních, bradavicích a oparech. Dokonce i ženy jej ocení při menstruačních potížích.

Jak na výrobu

Nejprve je nutné plody rakytníku usušit. Suché plody se rozdrtí a zalijí slunečnicovým nebo olivovým olejem. Je třeba, aby plody byly v oleji zcela ponořené. Jde – li o vnitřní použití, bude lepší zalít plody olivovým olejem. Směs se nechává stát v uzavřené nádobě tři až čtyři týdny, nejlépe na teplém místě. Každý den by se směs měla protřepat. Po měsíci se směs přecedí. Scezenou část je dobré ještě protlačit přes řídké plátno. Olej se má skladovat v tmavé láhvi a na chladném místě.

Co ještě olej umí

- sníží sekreci žaludečních šťáv

- stimuluje střevní peristaltiku

- ničí bakterie

- posiluje imunitní systém

- pomáhá při hemeroidech

- je vynikající na omrzliny i popáleniny

- redukuje riziko ozáření, protože absorbuje UV záření

- tlumí bolest při sraženinách

- je podpůrných prostředkem při léčbě kožních onemocnění

V případě vnitřního užití podávejte 3x denně jednu čajovou lžičku oleje.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies