Vyberte si svatební šaty podle typu vaší postavy

Výběr svatebních šatů zaměstnává nejednu nevěstu už několik měsíců před obřadem. Ne každá z nás má ale postavu modelky. Přesto můžeme ve svatebním modelu zářit a oslňovat – jde jen o to, respektovat několik základních pravidel při jeho výběru.

Žena ve svatebních šatech otočená zády

Jste malá…

Vybírejte jednoduché modely, ve kterých se „neutopíte“. Vhodná je silueta A, jednoduchý střih, lehké, vzdušné látky /hedvábí, mušelín/ a živůtky s úzkými ramínky. Je třeba se vyvarovat příliš objemných modelů, velkých ozdob /mašlí, květů/ na bocích, které tříští siluetu, a dalších motivů, s výjimkou těch, které jsou aplikovány na výšku.

 

Pokud jde o doplňky, investujte do střevíčků s vysokými podpatky - získáte několik cenných centimetrů navíc. Vlečka ani závoj nejsou zakázány pod podmínkou, že mají rozumnou délku a prodlužují siluetu. Závoj může vlečku přesahovat maximálně o 20 centimetrů.

Jste vysoká…

Načančané princeznovské róby, splývavé látky, pouzdrové šaty zvýrazňující postavu, sklady a volány, to vše si může vysoká nevěsta dovolit. Výsledný dojem doplní rukavice, splývavé pláštěnky, bolerka a dlouhé závoje.

 

Na druhou stranu je třeba dávat pozor, aby výsledný dojem nebyl příliš mohutný – vyhněte se proto spodničkám, vysokým podpatkům a závojům připevněným na temeni hlavy. Doporučuje se oblečení v jednotné barvě, místo lodiček s vysokým podpatkem balerínky a závoj připevněný v zátylku.

 

Má-li nevěsta poněkud hranatější ramena, výsledný dojem vylepší živůtek se zavazováním za krkem nebo čtvercový výstřih s širokými ramínky. Méně vyvinutý hrudník se lépe schová v lodičkovém výstřihu a širší boky budou méně nápadné, sáhneme-li u sukně po těžší látce a širokém pásku.

Jste plnoštíhlá…

Pak předveďte své ženské tvary! V dobře padnoucích korzetech ideálně vynikne plné poprsí a oblá ramena, a navíc zeštíhlují. K nim se hodí sukně v linii A, které mohou být hodně rozšířené, ale pouze od boků dolů a vzadu mohou mírně odstávat.

 

Pro ty, které mají bříško nebo málo zvýrazněný pas, jsou skvělou volbou šaty empirového střihu, přestřižené pod ňadry, které zamaskují nedostatky postavy. Výstřih ve tvaru V dá pak vyniknout plnému poprsí.

 

Máte-li baculatější paže, zvolte ramínka s velkými mašlemi, třičtvrteční nebo dole se rozšiřující rukávy. Bolerko nebo pléd svázaný na zádech model odlehčí víc než mohutný závoj. Z látek vedou ty lehké a splývavé. Lepší než čistě bílá je v tomto případě odstín slonoviny nebo pastelové barvy.

Jste hubená…

Tady máte na výběr: buď patřičný objem dodáte spodničkami, vlečkou, tylem a vrstvením, nebo naopak chcete zdůraznit křehkost a útlost a pak jsou vhodnou volbou pouzdrové šaty, klidně i v kratších délkách.

 

Chce-li nevěsta dodat objem svému výstřihu, měla by zvolit typ nařaseného dekoltu, zvaného „voda“. Další možností je pak všití vycpávek přímo do šatů nebo korzetu, což bude působit přirozeněji než použití push-up podprsenky.

 

Z výstřihů jsou nejvhodnější srdcovitý nebo kulatý. Nechcete-li upozorňovat na příliš nápadné klíční kosti nebo kostnatá záda, zvolte model zakrývající záda i ramena.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies