Vybíráme vhodnou plesovou obuv

Můžete mít překrásné plesové šaty jako princezna, ale pokud s nimi nekorespondují boty, celý outfit zbytečně zkazíte. Podle čeho vybírat, abyste byla šik a mohla bezbolestně protančit střevíčky?

Žena v plesových šatech s výběrem bot na podpatku

Kvalita je základ

Plesové boty jsou určeny nejen k promenádování, ale také k tanci a na to je třeba brát zřetel. Investuje do kvalitní obuvi, která vydrží, takže vám nebude hrozit faux paux v podobě ulomeného podpatku. Ideální je kožená obuv nebo boty ze specializovaných prodejen s taneční obuví.

Myslete na bezpečí i pohodlí

Ideální plesová obuv by měla pevná, což znamená pevný pásek přes nárt a plná pata, vhodné nejsou ostré špičky, špičaté a příliš vysoké podpatky. Pokud právě takové boty máte, budete tančit na vlastní nebezpečí a nepohodlí.

Jak předejít puchýřům?

Vyplatí se kupovat boty s předstihem, nejlépe už v létě a trochu je prošlápnout – jinak si koledujete o puchýře a otlaky. Nakupujete boty až nyní? Choďte v nich občas doma – k tomu můžete přidat svůdné spodní prádlo a přítel bude za váš dočasně nový domácí obleček určitě rád.

I tak ale v den plesu mějte v zásobě dostatek náplastí – nejlépe průhledných, které na sebe neupozorňují. Místa, která již víte, že vás budou tlačit, přelepte předem. Vznik puchýře tak časově oddálíte. Dobrým nápadem je vzít si sebou jedny pohodlné střevíce, případně baleríny navíc.

I pro plesovou obuv platí módní trendy

Trendy pro plesovou obuv jsou si již několik sezón velmi podobné. Základními barvami jsou černá, bílá, zlatá a stříbrná, nemusíte se ale bát ani takových barev jako je červená, růžová, fialová či modrá. Důležité je, aby obuv korespondovala s typem plesových šatů (ke starorůžovým šatům se jistě nebudou hodit moderní lesklé střevíce) a aby byla jejich barva sladěná s barvou ostatních doplňků – tedy kabelky, šperků apod. Můžete si tedy klidně dovolit vzít k černým šatům jak černé, tak i stříbrné, zlaté, červené nebo třeba temně modré boty, stejných barev by ale měly být i ony doplňky.

Baleríny na plese? Žádné tabu!

Stále frčí satén, lesklé i matné barvy a co víc - již není ostudou nazout k plesovým šatům baleríny, což je dobrá zpráva pro odpůrkyně podpatků. Plesové typy této bezpodpatkové obuvi si můžete spolu s ostatní trendovou plesovou obuví prohlédnout v galerii pod článkem.

Stylové účesy a líčení na ples

Plesy - etiketa a pravidla odívání

Jak vybrat ty správné plesové šaty

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies