Vybíráme zimní obuv – jak na to?

Kvalitní a hřejivou zimní obuv by měl mít každý – děti i dospělí. Největší zima bývá právě od noh a nemá-li dítě kvalitní obuv, bude nejen zbytečně mrznout, ale také mu hrozí prochladnutí, případně deformace nohou! Nevíte-li, jak by měla správná zimní obuv vypadat, přečtěte si náš dnešní článek, ve kterém vám poradíme s výběrem dětské zimní obuvi.

Zimní sněhule s bambulkami

Základní pravidla při výběru zimní obuvi

• Ideální je, pokud má dítě dva páry kvalitní zimní obuvi – jeden pár, ve kterém se může oddávat zimním radovánkám a nebo sportovat a druhý pár, určený pro procházky do města či do školy.

• Boty nikdy nekupujte ve spěchu. Na jejich koupi si vymezte dostatek času.

• Pro nákup zimní obuvi zvolte takovou denní dobu, kdy nebývá vaše dítě unavené nebo „protivné“. Je vhodné, pokud je najedené a napité.

• Nikdy neslevujte z kvality a raději obětujte více peněz za kvalitní boty. V tomto případě se šetřit opravdu nevyplatí.

Jak by měla vypadat vhodná zimní obuv pro dítě

• Pro zimní období jsou ideální boty, které jsou vyrobeny z kůže, případně jiného voděodolného a zároveň hřejivého materiálu (například boty s membránou, která nepropustí vodu dovnitř, avšak umožní odvod vlhkosti ven). Volte zároveň takový materiál, který je co nejméně náročný na údržbu.

• Podrážka by měla být vyšší, pevná a zároveň ohebná, také by měla tlumit nárazy a neklouzat.

• Volte takovou obuv, která má podrážku ke svrchní části přišitou. Lepená obuv nebývá příliš kvalitní a hrozí zde riziko, že se část podrážky po pár dnech nošení odlepí.

• Výška bot by měla dosahovat nejlépe ke kotníkům dítěte.

• Čím hřejivější podšívka v obuvi bude, tím lépe. Nejpohodlnější jsou boty, které mají uvnitř kožešinku.

• Chcete-li, aby se obuv dítěti dobře nazouvala – volte zapínání na suchý zip. Zapínání na suchý zip nebo tkaničky nemají v tomto případě téměř žádný význam – pouze z hlediska funkčnosti.

• Zimní boty by měly být lehké. U těžké zimní obuvi hrozí, že dítě bude mít sklony k „šoupání“ nohama.

• Zvolená obuv by se měla líbit nejen vám, ale také vašemu dítěti.

Jakou velikost zvolit?

Při koupi bot volte takovou velikost, která bude pro dítě pohodlná. V ideální velikosti boty by neměla noha dítěti příliš „plavat“, ale také by neměla být natěsno. Vždy počítáme s tím, že během zimy bude dítě nosit hrubší ponožky, které se musí do boty vejít a přitom nesmí dítě obuv tlačit. Všeobecně lze říci, že obuv by měla být nejméně o půl centimetru větší, než velikost nohy dítěte.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies