Vyzkoušejte aquazumbu!

Nadchl vás fenomén jménem zumba? Pokud ano, rozhodně vás nadchne i její nová varianta, kterou je aqua zumba. Oproti klasické zumbě, která se cvičí na souši, je aqua zumba cvičena ve vodě. Navíc je oproti té „běžné“ až 12x náročnější! Vyzkoušíte ji také?

Červené žabky na okraji bazénu

Zumba versus aqua zumba

O zumbě toho již bylo napsáno v novinách a magazínech mnoho (psali jsme o ní také my, například ve článku ZDE). Je stále velmi oblíbená a každým dnem její oblíbenost i nadále stoupá. Nyní se objevila ve světě novinka, kterou je aqua zumba. Jde vlastně o vylepšenou verzi klasické zumby, ovšem oproti ní, se auqa zumba, jak již je z jejího názvu patrné, cvičí ve vodě – přesněji v bazénu (krytém či venkovním). Navíc je až 12x náročnější, než klasická zumba. Cvičení je svou strukturou i doprovodnou hudbou velmi podobné, u aqua zumby chybí akorát cílené posilovací cviky. Ale ani o ty nebudete ve výsledku „ochuzeni“. Nepotřebujete k ní žádné speciální pomůcky, jako jsou činky, žížaly, apod., bohatě vám postačí plavky. Máte-li rádi pohyb, hudbu a vodu, tak směle do aqua zumby!

Příznivé účinky aqua zumby pro lidské zdraví

Stejně jako zumba, je i aqua zumba cvičebním programem, jenž kombinuje rychlé a pomalé rytmy, které formují a zároveň posilují celé tělo. Díky tomu, že cvičení probíhá ve vodě, musíme počítat s odporem vody a tudíž i větší dřinou při vykonávání jednotlivých pohybů. Věřte, že následující den po první lekci, ucítíte i svaly, o kterých jste doposud ani nevěděli. Další předností aqua zumby je to, že oproti klasické zumbě, chrání klouby a šetří páteř. Navíc teplota vody v bazénu rychle zklidňuje tělesnou teplotu a díky tomu zabraňuje přehřátí organismu.

Pro koho je aqua zumba vhodná?

Aqua zumba je vhodným cvičebním programem pro lidi všech věkových kategorií, bez rozdílu pohlaví a nebo kondice. Je vhodná pro ty, kteří touží po štíhlé postavě, chtějí si udržet zdraví a zároveň i dobrou kondici. Cvičit ji mohou také těhotné ženy, děti, senioři či osoby s nadváhou nebo zdravotním postižením.

Co sebou na aqua zumbu?

Na lekci aqua zumby vám bohatě postačí plavky (nejlépe jednodílné, které nemusíte hlídat), žabky, ručník, dostatek tekutin a dobrá nálada. Bez dobré nálady to nepůjde, pouze s ní si užijete radost z pohybu a poslechu latinskoamerických melodií.

Jak často aqua zumbu cvičit?

Chcete-li dosáhnout co nejviditelnějšího účinku, doporučuje se chodit na hodiny aqua zumby dvakrát do týdně. Ještě výraznějších výsledků dosáhnete v kombinaci s vyváženou stravou a dodržováním pitného režimu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies