Vyzkoušejte bikram jógu!

Bikram jóga (Hot Yoga) je druhem cvičení, který vychází z Hatha jógy. Bikram jóga pochází z Indie, stejně jako její zakladatel Bikram Choudhury. Ten zjistil, že je cvičení v teplém a vlhkém prostředí velmi zdravé, svaly se lépe uvolní a je dosaženo vyšších výkonů.

Zády sedící postava meditující ženy při západu slunce

 

Bikram jóga- princip cvičení

Tento typ jógy se cvičí ve speciální místnosti, jejíž teplota se pohybuje v rozmezí od 40 do 42 °C a vlhkost vzduchu okolo 40 %. Při cvičení se využívá 26 asán (poloh) a 2 techniky dýchání z klasické hatha jógy. Velmi důležité je dodržovat nejen teplotu místnosti, ale také pořadí jednotlivých asán (každá poloha připraví tělo na tu následující). Díky tomu je dosaženo lepšího prokrvení těla, protažení svalů bez bolesti a také výrazně lepšího výkonu cvičence.

Pro koho jo bikram jóga vhodná?

Cvičení je vhodné pro každého bez ohledu na pokročilost, věk či méně vážné zdravotní kontraindikace. Bikram jóga je vhodná i pro těhotné ženy, které byly zvyklé pravidelně cvičit již před těhotenstvím.

Přiznivé účinky bikram jógy na naše tělo

Díky cílenému protahování a posilování zapojíte při tomto sportu všechny partie těla, navíc pročišťujete lymfatický systém a posilujete imunitu organismu. Zároveň díky bikram józe zvyšuje kapacitu plic a pružnost páteře, posilujete srdeční činnost a kosti, zlepšujete krevní oběh. Při cvičení v teple se navíc snadněji odbourávají tuky. Bikram jóga má také velmi dobrý vliv na psychiku a odbourávání stresu.

Bikram jóga vám vykouzlí dokonalé křivky

Nejen, že bikram jóga uvolňuje tělo a posiluje mysl, ale pomáhá také v boji s nadváhou. Díky vyšší teplotě ve cvičební místnosti se vám budou rychleji odbourávat tuky z těla ven. Při 90 minutách cvičení bikram jógy vaše tělo spálí přibližně 350 až 1200 kaloríí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies