Vyzkoušejte pravěkou dietu

Pravěká dieta je založena na stravovacích návycích pravěkých lovců mamutů. Zakázány jsou cukry a také všechny technologicky upravené potraviny.

Žena s kudrnatými vlasy v tygřím oblečení

Pravěká dieta neboli Paleorežim

Pravěká dieta zvaná také „Paleorežim", se stává v současné době velmi oblíbenou. Vychází ze stravovacích návyků našich předků, tedy pravěkých lovců mamutů. Nebojte se, spořádat denně mamuta rozhodně nemusíte (a ani by to nešlo). Díky této dietě shodíte nejen přebytečné kilogramy, omezení cukrů zlepší i váš psychický stav a pomůže od úzkostlivých stavů.

Základní princip pravěké diety

Při dodržování pravěké diety lze konzumovat pouze takové potraviny, které konzumoval člověk v době kamenné (paleolitu). Ty byly složeny ze živočišných tuků, proteinů a nerafinovaných karbohydrátů.

Jedná se zejména o červené maso ze zvířat živících se svojí přirozenou stravou, fermentované mléčné potraviny (z čerstvého nepasterizovaného mléka), vnitřnosti, ovoce (s nižším obsahem cukrů, nejlépe lesní plody), zeleninu, vajíčka, ořechy, houby a také panenské rostlinné oleje (olivový a nebo kokosový olej) - vše nejlépe v bio kvalitě. Potraviny, které budete konzumovat, nesmí být technologicky upraveny. Nebojte se, že po těchto potravinách přiberete. Tuky výše uvedených potravin se neukládají v lidském organismu jako podkožní tuk, tělo právě díky nim podkožní zásoby mnohem lépe spaluje.

Pravěká dieta - jakým potravinám se vyhnout?

Při pravěké dietě se vyhněte luštěninám, obilninám, cukru, margarínům, bramborám, ovoci s vyšším obsahem cukru, sladkostem, mléčným výrobkům, bublinkovým sladkým nápojům, kávě, alkoholu a také dalším, technologicky upraveným potravinám. Výše uvedené potraviny obsahují obrovské množství toxinů, které tělo velmi pomalu a špatně spaluje. Tyto potraviny navíc v těle vytváří hormonální nerovnováhu.

Tepelná úprava pokrmů

Jednotlivé pokrmy lze tepelně upravit pomocí páry a nebo pečením. Vyhněte se smažení, fritování a grilování.

Bez pohybu to nepůjde

Nejen dodržování pravěké diety, ale také dostatečný pohyb pomůže k dosažení štíhlé linie během krátkého období.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies