Wrestling - rafinované násilí

Wrestling je pro někoho sportem, pro někoho zábavou a pro jiného zbytečným násilím. Kde je pravda? To záleží na úsudku každého z nás. Při wrestlingu jde především o to, předvést umění zápasu a prodat svou show.
Dva muži rvoucí ze sebe trička

Chléb a wrestling

Hry gladiátorů byly ve starém Římě na denním pořádku. Panovník musel nabídnout krom jídla i povyražení. Sousloví "chléb a hry" se ostatně dochovalo. Toto rčení platí v dnešní společnosti stejně jako tehdy.

Wrestling – původ, minulost

Gladiátorské hry se už dnes nekonají kvůli nedostatku gladiátorů a nechutné vidině zakrvácené arény. Variace gladiátorských her ve 21. století se nazývá wrestling. Wrestling není tak úplně novinkou. Provozoval se už za první republiky v Československu. Zápasníci byli domluveni předem, bojovali sveřepě, nenašli jsme ale v "boji" tolik nechutností. Znovu objeven byl asi před dvaceti lety. V Americe a Kanadě je wrestling neustálým zdrojem zábavy a vzrušení hlavně mezi mládeží.

Wrestling - popularita, komerce, divadlo

K jeho popularitě nemalou měrou přispěla televize a technika. Lidé však vyžadují zápasy naživo. Například čtyřdenní wrestlingová akce v Torontě se zapsala jako ta nejúspěšnější, co se návštěvnosti a zisku týče. (Lístek stál v přepočtu necelých 14 000 Kč) K wrestlingu patří také krásné, svalnaté a vzrušující dívky.

 

Co pro diváky wrestling znamená?

 

Je to hra? Nebo pravá realita? Proč lidé tolik vyhledávají násilí a sledují jej jako něco nadpozemského? Názory na wrestling jsou rozporuplné. Každopádně musíme uznat, že se jedná o velmi odvážný a drsný sport, který vyžaduje nekonečný trénink, odvahu a kondici. Na druhou stranu se neubráníme mediálnímu boomu, ze kterého vyplývá, že wrestling je také výhodným byznysem.

Pravidla wrestlingu

Wrestling je boj muže proti muži (nebo žen), při kterém je dovoleno téměř vše. Zápas je koncipován jako realita, boj je ale více či méně fingovaný. Pravidla pro wrestling jsou velmi kontroverzní. Může se zdát, že vůbec žádná nejsou. Základní však existují. Problémem je to, že jsou velmi často pozměňována, porušována, dokonce i rozhodčími někdy pomíjena.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies