Za co se nejvíce utrácí v českých domácnostech?

Průměrná česká domácnost nemá peníze na rozhazování a mnohdy žije od výplaty k výplatě. Přitom by to tak nemuselo být. Proto jsme se dnes zaměřili na to, za co utratíme nejvíc a jak se na tom dá ušetřit.
Oko se znakem dolaru

Za jídlo utratíme měsíčně největší peníze

Měsíčně utratíme nejvíce za jídlo. Především o víkendech lidé hromadně navštěvují nákupní centra, přeplněné nákupní vozíky a nákupy za tisíce přitom nejsou žádnou výjimkou.

 

Každý to zná, prvotní myšlenka nákupu pouhých rohlíků na svačinu se změní v nákupní horečku a najednou k pokladně tlačíte plný vozík… Je třeba si uvědomit, že plno věcí vlastně vůbec nepotřebujete. Pokud se neumíte ovládnout, vezměte si sebou jen částku, kterou na nákup potřebujete.

Voda a energie. Jak ušetřit?

Další významnou položku v rodinném rozpočtu tvoří platby za vodu a energii. I zde mohou úspory dosáhnout dohromady i desetitisícových částek. Průměrné české rodině se tedy vyplatí zaměřit se na možnosti, jak úspor dosáhnout.

 

Všeobecně se doporučuje udržovat v obývacím pokoji teplotu mezi 18 až 20°C, v kuchyni 16 až 18°C, v dětském pokoji by mělo být okolo 20°C a na chodbách 15°C. Každý stupeň navíc znamená asi o 6% vyšší náklady.

 

Vodu ušetříte například sprchováním místo koupele, utěsněním kapajícího kohoutku nebo i zastavením vody při čištění zubů.

Drahá mánie telefonování

 

Povinným měsíčním výdajem, který jen tak lehce žádná domácnost neovlivní, je nájemné. Účty za telefonování jsou však náklady, které se ovlivnit dají. V dnešní době je běžné, že jedna rodina vlastní několik telefonů. Mají ho i děti. Dohromady pak tyto náklady běžně dosahují tisíců korun.

 

Jak ušetřit? Dětem omezte měsíční limit a sami volejte jen v nutných případech. Dále se pokuste využívat jiných druhů komunikačních prostředků, jako např. e- mail, icq apod.

Další zajímavé články z rubriky pro ženy a muže

Vztah na dálku

7 nejčastějších problémů ve vztahu

Vztah na dálku

Co muži nenášejí na ženách?

Manželská poradna může vyřešit problém

Co si muži myslí o ženách?

Myslíte jako muž nebo žena?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies