Začněte svůj den ranní rozcvičkou

Co děláte ráno po probuzení? Víte, jak by vašemu tělu prospěla ranní rozcvička? Nastartujete tím nejen tělo, ale i mozek. Neříkáme vám, že musíte začít běhat či chodit do posilovny. Zkuste se pro začátek věnovat cvičení alespoň několik minut denně a uvidíte, jak vám potom půjde všechno líp.

Začněte svůj den ranní rozcvičkou

 

Ranní rozcvička není mučení ani drezúra

 

Neberte cvičení jako něco špatného. Není to jen způsob k udržení vaší štíhlé postavy. Cvičením se probudíte a budete se ve svém těle cítit jako znovuzrození. Hlavně si pamatujte, že byste ráno neměli cvičit žádná silová cvičení. Ráno tedy neposilujte s činkami ani nedělejte kliky. Případně si to nechte na večer.

 

Většina z nás nepatří mezi vrcholové sportovce a ani ti ráno nevyskočí z postele rovnou na běžecký pás. Nejprve se důkladně protáhnou, aby si zbytečně nezpůsobili nějaké zranění. Důležité je rozehřát svalstvo, rozhýbat klouby a protáhnout šlachy.

 

A jelikož nemáme tolik volného času jako třeba celebrity, zkuste si nařídit budíček o 10 minut dříve. Pouhých10 minut cvičení denně vám může změnit život. Věřte nám, že na dřívější vstávání si zvyknete tak rychle, že se sami sebe budete ptát, proč jste s tím nezačali už kdysi.

 

Začněte zlehka a postupně přidávejte těžší cviky

 

  1. S cvičením můžete začít už v posteli. Dostaňte se pomalým pohybem do sedu vzpříma a narovnejte záda. Potom se snažte rozhýbat krční obratle tím, že začnete provádět krouživé pohyby - nejprve v jednom a pak i v druhém směru. Nyní naklánějte hlavu z jedné strany na druhou a přitom si rukou jemně tlačte na hlavu. Vytvoříte tím proti hlavě určitý tlak, takže se mnohem lépe protáhnete.
  2. Teď si znovu lehněte, ale ne do postele - na podložku na zem. Ruce mějte natažené za hlavou a vždy se na 5 vteřin protáhněte. Provádějte to tak, jako byste byli napínáni na středověký skřipec. Zopakujte ideálně 6x.
  3. U dalšího cviku pokrčte nohy v kolenou a dejte je mírně od sebe. Nohy potom pomalu pokládejte na jednu stranu a hlavu otočte na opačnou stranu. Tento cvik proveďte na každou stranu minimálně 7x.
  4. A jelikož nás nohy nesou celý den, měli byste si je také protáhnout. Postavte se rovně, jednu nohu pokrčte a přitiskněte patou k zadečku tak, abyste vepředu na stehně cítili tlak. Zkuste zopakovat u každé nohy 6x.
  5. Nakonec si ještě dejte 20 dřepů a máte hotovo.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies