Záhady lidského těla

Lidské tělo je jednou velkou záhadou… Víte proč nám kručí v břiše? Proč nám slzí oči? Proč se nám drkotají zuby? Proč nám rostou zuby moudrosti? Pokud chcete přijít na kloub těmto záhadám, čtěte dále.

Zelené oko

Proč nám kručí v břiše?

Kručení v břiše známe zajisté všichni. Všichni také dobře víme, že kručení v břiše nám většinou hlásí, že bychom se měli najíst. Když je žaludek prázdný a nemá co zpracovávat, tak se stahuje. Tím dochází k intenzivnímu stlačování žaludečních šťáv, slin a spolknutého vzduchu – následkem vznikají hlasité, kručivé zvuky v břiše.

Proč nám slzí oči při pikantním jídle?

Milovníci pikantních jídel nám určitě dají za pravdu. Když jíme pikantní jídlo, tak ve většině případu nám začnou slzet oči a je nám teplo. Zajímá vás, čím je to způsobeno? Je jasné, že díky jídlu. My se ovšem zaměříme na to, co se nám odehrává v těle.

Ústní sliznice každého člověka obsahuje buňky, které reagují na teplo. Pokud sníme pikantní jídlo, reaguje náš mozek určitým způsobem – nejprve vzroste tělesná teplota, poté se začínáme potit, protože se naše tělo snaží organismus ochránit před přehřátím. Souběžně se do pochodu zapojí takzvaný „bloudivý nerv“, který způsobuje podráždění sliznic, následkem jeho působení nám začínají téci slzy z očí.

Proč se nám drkotají zuby?

Pokud je nám zima, většinou se nám drkotají zuby. Zuby se nám ovšem mohou drkotat také z nadměrného stresu a nebo strachu. Je to přirozená ochrana našeho těla, která nás chrání před chladem. Následkem ochranného opatření se nám v těle začnou chvět drobné svaly, aby se zahřály.

Drkotání zubů následkem zimy potrvá jen do té doby, dokud organismus nedosáhne své normální teploty, poté se svaly přestanou chvět.

Proč nám rostou zuby moudrosti?

Zuby moudrosti nám rostou zejména mezi 17. až 25. rokem života. Jsou to vlastně „třetí“ stoličky, které žádný smysl nemají, akorát nám ztrpčují život. Zuby moudrosti ve většině případů totiž nemají volný prostor, kde by mohly růst. To je způsobeno postupným zúžením lidské čelisti během jejího vývoje.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies