Zajímavosti o filmu Harry Potter

Harryho Pottera znají téměř všichni. Opravdoví fanoušci už možná o těchto zajímavých faktech slyšeli. Ale možná taky ne. Tak jako tak je tato sága úspěšná po celém světě.

Harry Potter - nástupiště 9 a 3/4

 

Zajímavá fakta o tomto celosvětovém fenoménu

 

Než se britské autorce J. K. Rowling podařilo dotáhnout příběh o mladém kouzelníkovi Harry Potterovi do konce, měla už za sebou několik smutných životních milníků. Bylo jí tehdy 30 let a už zažila rozvod, chudobu a také smrt maminky. Naštěstí i přes tyto překážky se ji podařilo přivést k životu nejúspěšnější knižní i filmové dílo všech dob.

 

Věděli jste, že profesorka McGonagallová byla prvotřídní hráčka famfrpálu? Mohli jste si toho všimnout i ve filmu. Jakmile Harryho obsadila do role chytače za nebelvírskou kolej, je v prvním díle (Kámen mudrců) vidět, jak má po pravé straně od erbu Jamese Pottera vystavený malý erb s jejím jménem.

 

Pamatujete se na nerozlučná Wesleyovic dvojčata - Freda a George? Viděli jste je pořád spolu, ale 2x se od sebe oddělili. Jednou to odnesl George, neboť přišel o ucho, a podruhé za to zaplatil Fred. Zaplatil bohužel tím nejcennějším, co měl - svým životem. A víte vůbec, kdo George připravil o ucho? Byl to Snape, ale jednalo se o omyl. Mířil na Smrtijeda, bohužel však minul.

 

Co se týče hlavního děje této ságy, tak ten probíhá v letech 1992 - 1998. A Lord Voldemort měl na konci příběhu 71 let. Zajímá vás, proč vlastně musela Harryho sova Hedvika zemřít? Podle autorky Hedvika ztělesňovala nevinnost a ochranu. Harry však v posledním díle (Relikvie smrti) dosáhl plnoletosti, takže smrt Hedviky vlastně znamenala konec jeho dětství.

 

Vzpomínáte si na Pobertův plánek? Byly na něm uvedeny 4 jména nebo přesněji přezdívky - Náměsíčník, Červíček, Tichošlápek a Dvanácterák. Náměsíčník byl Remus Lupin, Červíček bylo označení pro Petera Pettigrewa, přezdívka Tichošlápek patřila Siriusi Blackovi a nakonec ještě zbývá Dvanácterák. Tato poslední přezdívka nepatřila nikomu jinému než tatínkovi Harryho Pottera - Jamesovi. V tomto pořadí jsou na Pobertově plánku uvedena jejich jména. Zajímavé je, že všichni zemřeli přesně v opačném pořadí.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies