Zajímavosti z Guinessovy knihy rekordů – 2. díl

V dnešním díle zajímavostí z Guinessovy knihy rekordů se dozvíte, kdo vlastní titul nejvyšší, a kdo nejmenší člověk světa, ale také se seznámíte s těmi nejtlustšími a nejhubenějšími a budete žasnout nad nejmladšími a nejstaršími rodiči.
Lidé hledící do neznáma

Nejvyšší člověk světa je muž

Za nejvyššího člověka světa byl ještě donedávna považován 238 centimentrů vysoký Pao Si-šun z Mongolska. Ukázalo se ale, že na Ukrajině žije jeho o dvacet centimetrů vyšší konkurence. Ukrajinec Leopald Stadnik zároveň tvrdí, že vlastní největší penis na světě – údajně měří celých 31 cm.

Nejvyšší lidé žijí v africké Rwandě – muži jsou v průměru vysocí 195 a ženy 178 cm.

Nejmenší člověk světa je žena

Naopak nejmenší na světě je se svými 51 centimetry a 4,5 kilogramy Khagendra Thapamagar z Nepálu. Trpí poruchou růstu, díky této výjimečnosti se ale chudé dívce podařilo sehnat potřebné finance na živobytí.

Nejmenší jsou opět lidé z Afriky – představitelé středoafrického kmene Mbuti měří v průměru 136 cm.

Nejtlustší a nejhubenější lidé

Na první pohled nejtlustší byl newyorčan Walter Hudson – v době své nejvyšší hmotnosti měřil v pase 302 cm. Naopak nejmenší obvod pasu měla angličanka Ethel Gragnerová – pouhých 33 cm.

Nejmladší a nejstarší rodiče na světě

Titul nejmladší rodiče na světě si už skoro celé století drží manželé Hsi z Číny. V roce 1910 se jim narodilo zcela zdravé a vyvinuté dítě. Tehdy bylo matce osm a otci devět let.

Nejstarším otcem je Američan Lee Colley, podařilo se mu zplodit syna ve svých 94 letech. Nejstarší matkou byla patrně Ellen Ellisová z Anglie – ve věku 82 let porodila své třinácté dítě. Některé případy se opravdu vymykají lidskému chápání a zákonům biologie!

Poznejte další "nej":

Zajímavosti z Guinessovy knihy rekordů – 1. díl
Některé rekordy světa
Sexuální rekordy
Nejkurióznější muzea světa
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.3 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies