Zápis do 1. třídy na ZŠ se blíží. Jste připraveni?

Za chvíli tu opět máme další školní rok. Některé děti půjdou do školy poprvé. Co s sebou musíte v den zápisu přinést? Těší se váš prvňáček do školy?

Hola, hola, škola volá...

 

  • Je velký rozdíl mezi školkou a školou

 

Už jen několik málo dní a všem předškoláčkům začnou nová pravidla. Už si nebudou jen tak hrát, jako tomu bylo ve školce, nyní se již budou muset i něco naučit. Čeká je spousta změn, především tedy pravidelný školní režim. Ve škole totiž musí být v hodinách ticho, musí dávat pozor a doma pak na ně budou čekat domácí úkoly.

 

Už nebude mít tolik času na své oblíbené pořady či seriály, už si doma nemůže jen tak hrát, kreslit a podobně. A to některým dětem dělá ze začátku velké problémy. Jsou ještě takové rozjívené, chtějí si hrát, povídat si s přáteli, ale najednou musí potichu sedět na židli a poslouchat paní učitelku.

 

Začátky jsou těžké. Proto nesmíte nic podcenit. Je důležité začít s přípravou co nejdříve. Škola pro vaše dítko bude takovou první velkou povinností. Nemůže se vymluvit na to, že je venku krásně a že zůstane doma. Také se nemůže sám od sebe rozhodnout, že už bylo školy dost a že půjde domů. Sedněte si s ním a o všem si v klidu promluvte, tak aby pochopilo, jaké povinnosti ho čekají.

 

  • Co byste s sebou měli vzít v den zápisu do 1. třídy?

 

Určitě nesmíte zapomenout na rodný list dítěte. Vy, drazí rodičové, musíte navíc doložit občanský průkaz, neboť potřebují zjistit adresu trvalého bydliště. Jestliže nejste občany ČR a jste cizinci mimo EU, pak bude ještě potřeba doložit cestovní pas a povolení k pobytu.

 

Když byla vašemu dítku odložena povinná školní docházka o rok, musíte přinést to rozhodnutí o loňském odkladu. Také s sebou vezměte doporučení PPP (pedagogicko-psychologická poradna) a odborného lékaře, jestli je vaše dítě mladší 6 let nebo u něj chcete požádat o odklad (o 1 rok).

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies