Závrať - stav jako na kolotoči

Za závrať se považuje pocit, že se vše kolem Vás točí, bez jakéhokoliv důvodu. Je to podobné jako když se točíte na kolotoči s tím, že tento pocit doprovází některé psychické poruchy jako je nevolnost, zblednutí aj.
Vodní vír

Neexistuje snad člověk, který by v životě nepocítil závrať. Většina lidí přitom za závrať považuje úplně jiné pocity (pocit nevolnosti nebo opilosti, pocit točení celého těla, pocit lehké vrávoravosti) než se u skutečné závratě vyskytují.


Pravou závratí je pocit pohybu vlastního těla nebo předmětů kolem, který je doprovázen některými psychickými poruchami jako je nevolnost, zblednutí, zvracení, pocení, pocit nejistoty. Je to podobné jako když se rychle točíte na kolotoči.

Závrať – příčiny

  • Mozková mrtvice
  • Přechodný záchvat ischemické choroby
  • Virový zánět vnitřního ucha
  • Menierova nemoc
  • Deformace krční páteře

Pokud závrať vzniká bez jakéhokoliv důvodu, může to být příznakem nějakého onemocnění.


Závrať sama o sobě nepředstavuje stav, který je pro člověka nebezpečný, ale je velice důležité včas a správně určit diagnózu onemocnění, které závrať vyvolalo.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies