Zázračná skořice

Skořice je aromatické koření, které vám skvěle ochutí pokrmy a vyléčí nejrůznější neduhy.

skořice

Kůra z mladých stromů skořicovníku se sloupne a nechá se sušit. Sušením se stočí do trubiček a vznikne skořice, jak ji známe. Skořice je nasládlá, s jemným nádechem citrusu a hřebíčku. Je vynikající zejména v zimním období, neboť dokáže krásně prohřát organismus. Nejkvalitnější skořice pochází se Srí Lanky. Tato skořice má světle hnědou barvu a jemnou aromatickou chuť. Skořice se také pěstuje v Číně. Tento druh skořice má ostřejší a štiplavější chuť.


Skořice má všestranné využití v kuchyni, v léčitelství, v kosmetice a také při výrobě různých dekorací nebo vonných pytlíků. Využívá se pro výrobu bylinných likérů nebo vín. Přidává se do čajových směsí, mléčných výrobků nebo müsli.

Skořice v kuchyni

V kuchyni používáme hlavně mletou skořici k ochucování sladkých jídel, moučníků nebo kompotů. Nejen pro přípravu sladkých jídel využíváme skořici, ale také pro přípravu masových asijských pokrmů. Mletou skořici můžete přidat do horkých nápojů jako je káva, punč nebo horký džus. Vynikající je v kombinaci s ovocem a tak s ní můžete posypat krupici, jáhlovou kaši nebo ovocný salát.

Skořice a její léčivé schopnosti

Má vynikající antibiotické účinky a úspěšně ničí bakterie. Pro posílení imunity se skořice kombinuje s medem. Pomáhá nám při nachlazení, chřipce, zápachu z úst, zažívacích potížích, při vysokém cholesterolu, bolesti zubů a menstruačních bolestech, s problematickou pletí a srdečních chorobách.

Skořici můžete přidávat také do koupele, pomůže vám z odstraněním bolesti svalů a pěkně vás prohřeje. Pro zlepšení prokrvení pokožky si připravte skořicový zábal.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies