Zázvorové recepty

Zima už je možná za námi, ale právě teď na nás číhá chřipková epidemie. Posilte svou imunitu zázvorem. Přidávejte jej do jídla nebo si rovnou uvařte nějakou zázvrovou pochoutku, ta bude velmi dobrou prevencí proti nachlazení.

ehow.com

Vynikající zázvorové sušenky

Na zázvorové sušenky budete potřebovat: 250 g hladké mouky, 1 lžičku mleté skořice, špetku soli, 1 lžičku mletého sušeného zázvoru, 100 g moučkového cukru, 100 g másla, lžíci medu, 1 žloutek, mandle a kandovaný zázvor.

Jak na to?

Mouku s kořením a solí prosijte, smíchejte s máslem, cukrem, medem a žloutkem. Těsto ochutnejte a podle potřeby přidejte ještě med nebo máslo, aby se těsto lépe spojilo. Všechny surivony důkladně promíchejte a těsto nechte v lednici alespoň hodinu odležet. Odpočinuté těsto vyválejte a vykrajujte sušenky dle libosti. Sušenky ozdbte kandovaným zázvorem nebo mandlemi a pečte ve středně vyhřáté troubě.

Kuřecí prsa na citonovém zázvoru

Potřebovat budete: 800 g kuřecích prsou, čerstvý zázvor, 2 šalotky, kůru z jednoho citronu, šťávu ze dvou citronů, 50 ml kuřecího vývaru, 3 lžíce tmavé sójové omáčky, 2 lžíce medu, sůl a olej.

Jak na to?

Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky, osolte, pokapejte olejem a vložte na dvě hodiny do lednice. Mezitím nakrájejte šalotky na drobné kostičky, zázvor oloupejte a nakrájejte na opravdu jemné nudličky. Omytou citronovou kůru také nakrájejte na tenké nudličky. Na rozpáleném oleji osmahněte šalotku, zázvor i kůru a poté přidejte maso z lednice. Z prudka jej opečtě, aby se zatáhlo, ale uvnitř zůstalo šťavnaté. Nyní maso polijte citronovou šťávou, přídejte vývar a dochuťte sójovou omáčku s medem. Maso duste běz pokličky, dokud nezůstane minimum tekutiny. Máte hotovo, zbývá uvařit jen rýži a můžete si pochutnat.

Zázvorový chléb

Odložte obyčejný chléb a zakousněte se do něčeho zdravějšího, jistě vám zachutná. K přípravě zázvorového chlebu budete potřebovat: 500 g čerstvě nadrobeného toastového chleba, 500 g medu, 2 lžičky drceného zázvoru, 2 lžičky skořice mleté, celý hřebíček, 1 lžičku mletého pepře a čerstvé bylinky.

Jak na to?

Pokud není med úplně tekutý, rozehřejte ho. Nalijte ho do misky a smíchejte s nadrobeným toastovým chlebem a kořením. Směs na chléb by měla být hodně tuhá. Hmotu vložte na mělký plech vyložený pečíčím papírem a těsto roztlačte po celé ploše. Je třeba, aby celá plocha byla rovná, pro jistotu plech vložte na dvě hodiny do ledničky. Po vyjmutí z lednice, vyklopte plát na jiný papír a rozkrájejte na čtverce. Do každého čtverce pak zapíchejte bylinky a jeden hřebíček. Plátky pečte při 180 ° C.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies