Zbavte se deprese a strachu s pomocí hypnózy

Zažíváte stresové období a nevíte kudy kam? Vyzkoušejte hypnózu, podobných stavů vás může téměř úplně zbavit.

Kývající se hodiny

Jak probíhá terapie a pro koho je vhodná?

Někdy si člověk neví rady s problémem, který se objevil v jeho dětství nebo během života. Často na něj padají deprese a v takových chvílích se zdá, že problém nelze vyřešit. Možná ale stačí navštívit terapeuta, který pacienta přivede do hypnotického transu a pomůže problém či překážku vyřešit nebo úplně odstranit.

Každý terapeut má svou vlastní metodu, kterou uvede pacienta do hypnózy. Hypnotizér by se vás měl zeptat, jestli si hypnotický stav chcete zapamatovat nebo si ho pamatovat nechcete. Terapie je vhodná pro každého, včetně dětí, ale existují i jedinci, kteří se zhypnotizovat nedají. Do této skupiny patří nejen dospělí, ale i děti, které jsou označované jako hyperaktivní.

Co všechno lze hypnózou léčit?

U dětí lze léčit téměř vše a to hlavně proto, že děti ještě nemají vytvořené logické uvažování. Dají se snadno manipulovat a podvědomí uvěří všemu, co terapeut vysloví. Je ale důležité, aby dítě svému hypnotizérovi věřilo a nechalo se do tohoto stavu přivést.

Všem pacientům lze hypnózu doporučit v případech, že se chtějí zbavit strachu (ze zvířat, z výšek, z lidí), dostat se z různých stavů deprese či přetrvávající úzkosti. Hypnóza je vhodná i pro pacienty závislé na některých drogách (např. cigarety) a také pro ty, kteří trpí alergií, astmatem či nepříjemnými ekzémy.

Může hypnóza ublížit?

Do hypnotického transu se nechte uvést pouze odborníkem, který má za sebou několikaletou praxi a potřebné osvědčení. Laik by vám mohl přivodit psychotické problémy, které se dají jen těžko odstranit. Hypnóza, vedená odborným hypnotizérem, vám uškodit nikdy nemůže.

Někteří psychologové z USA tvrdí, že hypnotický stav vzpomínky na minulost v životě pacienta nevyvolává, nýbrž je vytváří. Žádný z nich ale prozatím neupřesnil, v jakých případech dochází k vyvolání nebo naopak k vytvoření mylné vzpomínky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies