Zbavte se nachlazení bez chemie!

Samotná rýma nás dokáže hodně potrápit. A když se k ní dostaví i bolest v krku a kašel, je to utrpení. Jak s nimi účinně zatočit? Dejte přednost domácí léčbě a vyzkoušejte některé “babské rady”.

žena v posteli s hrnkem

Rýma

Určitě ji všichni dobře znáte. Říká se, že neléčená trvá týden a léčená 7 dní. Nejen, že se nám s ucpaným nosem hůře spí, ale neustálé smrkání nám kromě obrovské spotřeby kapesníčků může způsobit i podrážděný nos. Hlavně těm, co používají jenom papírové kapesníčky. Vyzkoušejte některé z babských rad. Třeba zaberou a vyhnete se tak lékům, které jsou plné chemie. Lékům byste se měli snažit vždy vyhýbat, protože většina je jen marketingový tah (ne-li všechny), jak z lidí dostat peníze za skvěle vypadající placebo. A věřte, že je lepší odložit užívání prášků na “horší časy”. Když máte jen slabší příznaky a začnete do sebe cpát ty drahé chemikálie, tak vám později už nemusí zabírat a můžete pak skončit na lécích závislí.



Na ucpaný nos by vám mohla zabrat horká lázeň pro vaše nohy. Uvolní váš nos alespoň na pár hodin. Hlavně je důležité, aby jste nohy měli pořád v teple. Pak můžete vyzkoušet jednu z jogínských praktik a to je léčba nosní sprchou. Propláchněte si nos vodou, kterou si trošku osolte. Když to budete provádět pravidelně, nosní sliznice si na to časem zvykne a otuží se. Také zabírá slepičí polévka, kde najdete velkou dávku zeleniny a samozřejmě silný vývar.

Kašel

Je to nutný a potřebný reflex. Snaží se o zlepšení průchodnosti dýchacích cest a kašláním se zbavujeme i hlenu a nečistot. Na zmírnění příznaků zkuste mrkvový sirup, který si doma vyrobíte asi z 0.5 litru mrkvové šťávy a přidáte k ní 4-5 lžíc medu. Krátce tuto směs povařte a pak užívejte 5x za den, vždy jen jednu lžičku. Vyzkoušejte i asijský čaj z lotosového kořene. Seženete jej sušený a pokud chcete, podobné účinky mají i čaje z divizny a podbělu. Pro zvlhčení a lepší vykašlávání hlenu zvolte jitrocel či mateřídoušku.

Bolest v krku

Je nepříjemná hlavně pokud musíme něco sníst. Bolí polykání každého sousta a tak někteří raději jí jen když je nejhůř. Zkuste různé obklady na krk. Zabírá namazání sádla na šátek a přidání muškátového oříšku. Nejlépe uděláte, když ho necháte takto působit přes noc. Kloktání také může zmírnit příznaky. Nejvhodnější je šalvěj, tymián nebo řapík. Kloktat můžete i osolenou vodu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies