Zbavte se negativních emocí

Pokud se zbavíte všech negativních emocí, které jste si za ta léta nastřádali, uvidíte, že se vám uleví a budete spokojenější. Negativní emoce vám kradou životní energii a navíc z vás mohou udělat nepříjemného, závistivého a protivného a celkově nesnesitelného člověka.

Zbavte se negativních emocí

 

  • Jednejte s ostatními lidmi tak, jak chcete, aby oni jednali s vámi

 

Zkuste se řídit tímto jednoduchým, i když pro někoho těžce proveditelným, pravidlem. Svět je nádherné místo, avšak většinou pro mnoho z nás i nespravedlivé. Spravedlnost, jak se říká, je asi opravdu slepá.

 

Možná si také říkáte, proč se špatné věci přihodí většinou dobrým a laskavým lidem. Ale i když to není zrovna fér, už to tak na tom našem světě holt chodí. A pokud nechcete na svět a na lidi kolem vás zanevřít, pokuste se najít si svůj způsob, jak se s tím vyrovnat.

 

Ze všeho nejdřív ale přestaňte závidět ostatním. Vy jejich životy nežijete a vidíte pouze jejich útržky, takže nemáte dostatečné množství informací na to, abyste jim mohli závidět či je dokonce kritizovat. Soustřeďte se raději na to, jak žijete svůj život, a nechte už na ostatních, jak si žijí ten svůj.

 

  • Negativní emoce jsou přirozenou součástí života, tak jim zkuste porozumět

 

Lidé mohou mít dostatek finančních prostředků, skvělé vzdělání, dobrou práci, která vás naplňuje, milující rodinu a přátele a přesto mohou žít ovládáni strachem, závistí či dalšími negativními emocemi.

 

Chcete být celkově šťastnější, i když parametry vašeho života nebudou zcela ideální? Je to snadné. Buďte spokojení s tím, co máte. Jestli jste usměvaví a často máte radost či ji přinášíte ostatním okolo vás, jste na správné cestě. Udržujte se v dobré náladě. Prospěje vám to.

 

Strach, křivda, nenávist, smutek, úzkost, závist a přehnaná očekávání se promítnou do života každého z nás. Nebojujte s nimi a ani je nezkoušejte potlačit. Nejprve si je musíte sami sobě přiznat, abyste s nimi vůbec mohli začít nějak pracovat.

 

Neodsuzujte negativní emoce, protože ať už vás ovlivňují jakýmkoli způsobem, věřte, že vám mohou i pomoci. Přinutí vás, abyste se zamysleli nad svým životem. Nenechte se jimi ale ovládnout, jen se jim snažte porozumět.

 

Pamatujte, že se jich nezbavíte hned. K tomu je potřeba vaše ochota na sobě pracovat a samozřejmě také dostatek času. Najděte si způsob, jak se vymanit z jejich vlivu, aby vás zcela nepohltili.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies