Zbavte se špatných stravovacích návyků

Chcete zhubnout, tak se omezujete v jídle, ale večer máte takový hlad, že vyluxujete celou ledničku? Tímto způsobem opravdu nezískáte svou vysněnou váhu. Odstraňte ze svého života škodlivé stravovací návyky. Poradíme vám, jak na to.

Špatné stravovací návyky

 

Tipy, díky kterým se jich zbavíte

 

Své stravovací návyky si sepište. Na papíru si svých chyb mnohem lépe všimnete. Zapisujte si vše, co sníte a vypijete. Připište si k jednotlivým jídlům i čas, abyste se nakonec mohli dopracovat k pravidelnému stravování. V některých případech pomůže i sepsání toho, jaké pocity máte zrovna ve chvíli, když se rozhodnete jíst.

 

Snadněji pak poznáte důvod, proč jste sáhli po sladké tyčince. Může to být z toho důvodu, že jste dopoledne měli nedostatek energie nebo jste byli ve stresové situaci. Jakmile špatné návyky identifikujete, označte si je a snažte se jim vyhýbat nebo je nahraďte zdravější variantou.

 

Nejčastější chyby ve stravování

 

  1. Jíte příliš rychle. Raději jezte pomalu a vše si pořádně vychutnejte. Čím rychleji jíte, tím je váš žaludek více ve stresu a hůře tráví. Žádné jídlo byste také neměli hltat. Chápeme, že existují chvíle, kdy jste už “šílení” hlady, ale při hltání do sebe dostáváte mnohem více jídla, než vaše tělo potřebuje. Žaludku chvíli trvá, než zjistí, že je nasycen. Ti, kteří jedí pomalu, snědí pouze takové množství, které tělo potřebuje.
  2. Každé jídlo dojídáte. Ono ale není vždy dobré, abyste vše snědli a zbytečně se přecpali. Tělo si samo řekne, kdy má dost.
  3. Nikdy nečekejte až dostanete hlad. Jezte pravidelně, jinak tělo nebude vědět, kdy dostane další porci, a pak si bude ty tuky ukládat na horší časy.
  4. Po obědě opravdu nemusí vždy následovat dezert. Klidně se bez něj obejdete.
  5. Snídaně je základ. Proto ji nikdy nevynechávejte.
  6. Jestli milujete sladké, nepoužívejte umělé sladidlo. Ano, je pravda, že obsahuje 0 kalorií, ale ve skutečnosti je umělé sladidlo mnohem horší než cukr, med, javorový sirup či stévie.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies