Zdravé hubnutí - zakažte si hladovět!

Pokud chcete zhubnout, rozhodně se mílovými kroky vyhněte hladovění! Nejen, že se zbytečně budete trápit a ničit si své zdraví, ale také si tímto způsobem zbytečně zvýšíte riziko jojo efektu!

Ovesné cereálie s kiwi a jahodou

Dieta? Ano, ale s rozumem!

Pokud jste se rozhodl/a držet dietu, gratulujeme. Nejen, že se budete cítil mnohem lépe, ale také pomůžete svému tělu. Ovšem pozor, není dieta, jako dieta! Není vůbec třeba hned od prvního dne držet drastické diety v podobě několikadenního půstu, tím si zbytečně budete škodit sami sobě! Pokud hladovíte, tělo se zalekne, že „jídlo došlo“ a vytvoří si tukové zásoby pro přežití. Shozená kila půjdou ze svaloviny, tuk ale zůstane.

Jaká je ideální dieta?

Všude z médií se dozvídáme, jaký nespočet diet můžeme dodržovat. Ovšem, každá dieta má něco do sebe, ale ve výsledku nám způsobí zdravotní problémy a nebo se nám odvděčí za veškeré naše dietní snažení dvojnásobkem tukových zásob.

 

Hlavním cílem každé správné diety by mělo být naučit dotyčného, který se rozhodnul zhubnout, správně stravovat. Neznamená to ovšem držení hladovky! Jezte méně, ale častěji – ideální je denní jídlo rozdělit do pěti menších porcí.

 

Samozřejmě nezapomínejte na snídani a lehkou večeři nejpozději 4 hodiny před spaním. Nakupujte pouze to, co doopravdy sníte. Hodinová sportovní aktivita alespoň třikrát týdně vaší postavě také velmi prospěje.

Na hladovění zapomeňte!

Pokud vás tento článek nezaujal a i přes možná rizika jste se rozhodli držet hladovku při vidině štíhlé linie, musíte již předem počítat se zdravotními problémy, jako jsou například únava, zapáchající dech, bušení srdce, svalová slabost, záchvaty zimy a bolesti hlavy. Co myslíte, stojí vám to za to?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies