Zdravé svačinky nejen do práce

Pokud si chcete udržet štíhlou linii nebo patříte mezi ty, které se k ní chtějí dopracovat, pamatujte si jedno základní pravidlo. Měli byste jíst minimálně 5x denně.

avotoast

Nachystejte si svačinky do práce, zkusíme vám doporučit ty nejoblíbenější, kterými spolehlivě zaženete hlad či chuť na sladké.

Hráškové lusky s domácím dipem

Ideální rychlá svačinka, kterou můžete přikusovat i při práci na počítači. Dip si připravíte z lučiny (125 g), bílého jogurtu (120 ml), strouhaného eidamu (2 lžíce), špetky soli a pepře a z nasekaných bylinek (2 lžíce). Z bylinek můžete použít třeba petrželku, estragon či bazalku.

Sladká svačinka

Pokud milujete sladké, určitě víte, že hřešit se dá i zdravě. Na přípravu svačinky budete potřebovat 1 větší jablíčko, nasekané oříšky (1 hrst) a arašídové máslo (asi 2 lžíce). Jablko nekrájejte, pouze vykrojte jádřinec. Ten naplňte arašídovým máslem s oříšky a nechte v ledničce vychladit. Nakonec ho ještě nakrájejte na plátky a zdravá sladká svačinka je na světě.

Lehká svačinka

K celozrnnému pečivu si můžete nakrájet plátky avokáda, které stačí zakápnout olivovým olejem a jemně opepřit. Klidně je ještě pokapejte limetkovou šťávou. Na avokádu si jistě pochutnáte a navíc je to zdroj energie a zdravých tuků.

Svačina na delší den

Můžete si ale občas dopřát i pořádnou svačinu. Co říkáte vaječné omeletě s rajčátkem a bylinkami? Zní to dobře, že? Svačinku můžete připravit i dětem nebo partnerovi. Na 4 porce tedy budete potřebovat vajíčka (4 ks), bílý jogurt (120 g), cherry rajčata (4 ks), špetku soli, oregano, bazalku a řepkový olej, který budete potřebovat na vymazání pánve. Postup je jednoduchý. Ušlehejte si vajíčka s jogurtem, osolte, přidejte najemno nasekané bylinky a rozehřejte pánev. Na ni pak vylijte směs a přihoďte i kousky rajčat. Opečte je z každé strany, aby se zbarvily do zlatova. Ubrouskem pak omeletu trošku osušte, abyste se zbavily přebytečné mastnoty. Po vychladnutí můžete zabalit do krabičky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.7 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies