Zdravé zuby bez odhalených krčků

Odhalené zubní krčky jsou následkem nejen špatného způsobu čištění zubů, ale mohou také signalizovat nedostatek vitamínů. Změnou zubní hygieny můžete zabránit dalšímu poškození zubů a dásní.

Dvoje ústa ukazující zuby

Strašák krásných zubů - odhalené zubní krčky

Jakmile dojde k ustoupení dásní, není bohužel již možné tento proces nijak zvrátit. I když jsou dásně opět zdravé, zubní krčky zůstanou odhalené. Odhalené zubní krčky jsou obzvláště náchylné ke vzniku zubního kazu a mohou být také přecitlivělé.

Vhodné přípravky pro citlivé zuby

Pokud máte citlivé zuby a nebo se vám na zubech začínají odhalovat krčky, je velice důležité, abyste si čistili zuby mimořádně šetrně. Existují výrobky, které byly navrženy právě pro tyto potíže. Ideální je použití zubního kartáčku se zvlášť jemnými štětinami, které zuby a dásně vyčistí šetrně. Je důležité také zvolit správnou zubní pastu s fluoridem a nízkou abrazivní hodnotou (RDA max 30).Používané výrobky musejí zuby čistit co nejšetrnějším způsobem, ale přitom je účinně chránit před zubním kazem, tj. musejí obsahovat fluorid (např. velice účinný aminofluorid).

Správné čistění zubů

Pohyby zubního kartáčku podélně, zubům spíše škodí než pomáhají, zejména pokud příliš tlačíte na štětiny zubního kartáčku. Při tomto způsobu čištění může dojít až k poškození samotného zubu (například k tzv. poranění ve tvaru klínu). Změnou zubní hygieny můžete zabránit dalšímu poškození zubů a dásní. Zuby byste si měli čistit nejméně dvakrát denně – ráno a večer. Nejlépe však po každém jídle.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies