Zdraví a nemoci podle znamení zvěrokruhu

Charakter jednotlivých znamení určuje váš zdravotní stav. Berani tráví mnoho času v posilovně. Býci jsou požitkáři a na pohyb naopak zapomínají. Poučit by je mohli Střelci, kteří jsou neustále na nohou..
Ruka držící stetoskop

Beran

Berani bývají náchylní k bolestem nebo úrazům hlavy, které jsou dány jejich impulsivností. Jejich slabinami jsou také oči, zuby a vlasy. Pokud zaznamenáte jakékoliv potíže očí, vyhledejte specialistu.

Býk

Slabinou Býka je oblast krku. Býci se často potýkají s bolestmi v krku, s nedostatečnou činností štítné žlázy nebo její hyperfunkcí. Občas také trpí na bolesti šíje a horní části páteře. Životní styl Býků obvykle není nejzdravější. Měli by více dbát na dostatek pohybu.

Blíženci

by si měli dávat pozor na zánět průdušek. Jejich nejzranitelnější částmi těla jsou také ruce, paže a ramena. Snažte se vyhýbat vyčerpání a únavě a pobývejte více na čerstvém vzduchu.

Rak

by si měl pečlivě chránit hruď a žaludek, ženy pak svá prsa. Kvůli citlivému žaludku se raději vyhýbejte příliš kyselým a ostrým, kořeněným jídlům. Váš žaludek je tolik také citlivý proto, že máte napjatou povahu a jste náchylnější na stres.

Lev

Lvovy nejslabší části jsou záda a srdce. Na záda si dávejte zvláště pozor, když zvedáte něco těžkého. Protože se člověk ve znamení Lva snadno naštve, trpí na vysoký krevní tlak a to se projevuje i v činnosti srdce. Cvičte, vyhýbejte se cigaretám a tučným jídlům.

Panna

má citlivý trávicí systém a proto by si měla zvlášť dávat pozor na to, co jí. Panny by se měly vyhýbat i chemicky zpracovaným jídlům a dávat přednosti ovoci a zelenině. Jsou náchylné i na kožní onemocnění. Vyhýbejte se syntetickým materiálům a noste raději bavlněné oblečení.

Váhy

trpí nejvíce na onemocnění ledvin a močového měchýře. Omezte pití alkoholu a silné kávy. Pokud těžko zvládáte stres, mohou vás postihovat bolesti páteře.

Štír

Štíři jsou obvykle jedinci silní a málo náchylní na jakékoliv onemocnění. Zranitelné jsou ovšem jejich reprodukční orgány. Ženy mohou mít problémy s otěhotněním nebo s porodem.

Střelec

Střelci jsou aktivní dobrodruzi a to se projevuje v jejich nohou. Na stáří mohou mít potíže s revmatismem, v mládí hrozí zlomeniny dolních končetin. Slabinou jsou také střelcova játra. Pijte hodně čisté vody a vystříhejte se alkoholu.

Kozoroh

Kozorozi se obvykle dožívají vysokého věku. Jejich slabou stránkou jsou kolena, kosti a klouby. Protože mají rádi rozmanitá a kořeněná jídla, může se to projevit ve stavu jejich pleti. Pokud ale dbají na pravidelný pohyb, budou dlouho čilí a svěží.

Vodnář

Vodnáří mají celkově slabou celou kostru. Měli by dbát na vyšší příjem vápníku, jinak jim hrozí osteoporóza. Trpí také na bolesti zad, špatný je jejich krevní oběh. Slabými místy jsou také lýtka a kotníky. Noste teplé ponožky a dbejte na pravidelný pohyb.

Ryby

trpí na otoky nohou, puchýře a kuří oka. Příčinou je obvykle špatná obuv, dlouhé sezení nebo stání. Někdy se potýkají s psychickými potížemi.


Jednotlivá znamení často přejímají nemoci znamení předcházejícího nebo následujícího. Pokud jste např. narozeni ve znamení Panny, ale vaše narozeniny spadají do počátku tohoto období, můžete přejímat sklony k nemocem Lva. Pokud jste naopak narozeni na konci období Panny, můžete už mít některé nemoci Vah.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies