Zdraví na talíři
Kateřina Řehořová
16.05.2006
Věda a odborníci doporučují konzumovat určité druhy potravin, které blahodárně působí na celý organismus. Zdravá strava tak může ovlivnit např. hladinu cholesterolu v krvi, působit preventivně proti rakovině..
Zdraví na talíři
Věda a odborníci radí, že chceme-li být fit a udržet si dobrou kondici, je třeba pravidelně konzumovat určité druhy potravin.
Top zdravých potravin
Mezi top zdravé potraviny patří: rajčata, borůvky, špenát, čaj, olivový olej, ořechy, ryby a česnek.
Rajčata jako antioxidant
patří mezi významné antioxidanty, které lapají volné radikály. Výzkumy také ukázaly, že tím pozitivně působí na pleť, která působí zdravěji a pomaleji stárne. Rajčata se tak stávají osvědčeným preventivním prostředkem v boji proti rakovině.
Borůvky snižují cholesterol
jsou rovněž významným antioxidantem a podporují ozdravující procesy v pokožce. Vědci také zjistili, že se významně podílí na snižování cholesterolu a tuku v krvi.
Špenát na zarudlé oči
obsahuje železo a vysoké množství betakarotenu, který se v těle přetváří na vitamín A. Špenát pomáhá svým složením cenných látek proti zarudlým, unaveným očím.
Čaj a blahodárné účinky
a to především zelený, je znám svými blahodárnými účinky na lidský organismus. Pitím zeleného čaje se snižuje krevní tlak, snižuje se také výskyt zubního kazu.
Olivový olej - prevence infarktu
má vliv na zdravou střevní mikroflóru a snižuje riziko úmrtí při infarktu.
Ořechy
jsou bohaté na minerální látky a dokážou snížit hladinu cholesterolu.
Ryby
jako losos, sardinky, makrely obsahují vysoké procento omega 3 tuku, dělající divy v celém těle.
Česnek pro dlouhý život
je znám jako všelék, který si poradí např. s cholesterolem, vysokým krevním tlakem. A brání celkovému stárnutí.
Jak se vám líbil článek?
Hodnocení:
4.0
Počet:
1
Nejlepší:
4
Nejhorší:
4
Diskuze