Žehličky a fény na vlasy

Právě je sezóna, kdy tvorbu účesu možná řešíte nejvíce a přišla jste na to, že vám doma něco chybí. Není to náhodou žehlička na vlasy? S žehličkou na vlasy vytvoříte sama mnoho pěkných účesů, budete se sama divit, jak snadno to půjde. Podle čeho žehličku na vlasy vybrat, aby vlasy nepoškodila? Dobrým pomocníkem, hlavně ve spěchu je samozřejmě také fén

Žehlička na vlasy

žehlička na vlasyHlavní je materiál

V obchodě se setkáte se žehličkami z různých materiálů, najdete žehličky s teflonem, turmalínem a keramikou. V poslední době se nejvíce používají právě žehličky s keramickým povrchem. Všechny tři materiály vytvářejí záporné ionty, které zabraňují tomu, aby vlasy elektrizovaly. Turmalín má ještě tu výhodu, že zabraňuje krepatění vlasů, zabezpečí lesk a dlouhotrvající efekt.

Nejlepší žehlička

V případě, že chcete své vlasy opravdu hýčkat, měla by vaše žehlička mít všechny tři materiály zakomponovány. Nejvyšší možné zahřátí takové žehličky je pak až na 230 °C. Takovou teplotu ovšem sotva použijete, protože nejvíce používáme teploty mezi 100 a 180 °C. Výhodné je pokud se teplota dá digitálně nastavit a sledovat. Jaká teplota bude pro vaše vlasy nejlepší nejspíše zjistíte až časem. Pro mnoho z nás je důležitým kritériem rychlost zahřátí žehličky. Ráno určitě platí, že čím je to rychlejší, tím je to lepší. Téměř všechny žehličky se zahřívají mezi patnácti a třiceti sekundami, takže to není žádná hrůza. Kvalitní žehlička by také měla mít funkci – zámek teploty. Ten zabrání přenastavování teploty během manipulace.

Velikost a cena

Obvyklá velikost žehlící plochy je okolo dvou a půl centimetrů, ale najdete i žehličky s plochou jeden a půl centimetru. Výběr je jen na vás. Pokud nejste nijak náročná, seženete žehličku za pětset korun. Mohla by se vám líbit žehlička na vlasy Eta. Střed se pohybuje okolo tisíce až dvoutisíc. Pro domácí použití zlatý střed bude úplně stačit. Profesionální žehličku seženete za několik tisíc korun.fén na vlasy

Fény

Jak bylo řečeno již na začátku, fén na vlasy je velice dobrým pomocníkem, hlavně v případech, kdy spěcháte a potřebujete svůj účes upravit co nejrychleji. Mnoho žen ovšem používá fén denně k úpravě vlasů. Proto je třeba klást důraz na kvalitu, aby vaše vlasy byly v bezpečí. Můžete si vybrat, zda chcete fén s klasický či fén s difusorem. Při výběru máte mnoho možností. My doporučujeme například fén Phillips či Rowenta. 

 

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies