Žehlíme vlasy od A do Z

Hladké a dokonale vyrovnané vlasy jsou snem nejedné ženy, kterou příroda obdařila kudrnami. V dnešní době lze rovných vlasů docílit pomocí žehliček na vlasy, které zažívají velký boom. Přečtěte si více o žehlení vlasů.

Žena držící žehličku na vlasy

Jak často si rovnat vlasy?

Čím častěji budete žehličku na vlasy používat, tím hrozí vyšší riziko, že si vlasy zničíte. Vlasy si proto rovnejte maximálně dvakrát týdně, nejlépe pouze jednou. Stejně jako vlasům škodí foukání horkým vzduchem, tak také pravidelné žehlení, které vlasy rovná pomocí vysokých teplot. Rovnání vlasů je pro vlasy velkou zátěží, která se dřív či později projeví vysušenými(přepálenými) vlasy a roztřepenými konečky.

Výběr vhodné žehličky - jak na to?

Při výběru vhodné žehličky dbejte na to, aby bylo co nejšetrnější k vašim vlasům. Raději si připlaťte o trochu víc, v tomto případě se rozhodně nevyplatí šetřit. Nejvhodnější jsou žehličky s keramickým, turmalínovým a teflonovým povrchem, opatřené ionizační funkcí - ta udržuje ve vlasech vlhkost, redukuje statickou energii a zvyšuje lesk vlasů. Cena takových žehliček se pohybuje okolo 2000 korun. Lze doporučit také žehličky s možností nastavení teploty a schopností rychlého zahřátí.  Nevhodné jsou žehličky s kovovým povrchem, ty vlasy nenávratně poškozují.

Pomocníci, kteří dodají vlasům lesk a ochrání je před negativním vlivem vysokých teplot

Před žehlením naneste na vlasy ochranný, termoaktivní přípravek (můžete si vybrat buď sprej nebo mléko), který zakoupíte v každém kadeřnictví. Zde Vám při výběru vhodného přípravku právě pro vás poradí. Přípravky zakoupené v kadeřnictví sice stojí víc, ale zaručí Vám, že vlasy opravdu při žehlení ochrání. To se u levných přípravků rozhodně říci nedá.

Rovnáme vlasy pomocí žehličky

  • Vlasy žehlete vždy suché. Mokré vlasy lze žehlit pouze žehličkami, které jsou k tomu určené.
  • Pokud začínáte, nerozehřívejte žehličku hned naplno - začněte pro jistotu u nižších stupňů.
  • Na vlasy před žehlením naneste ochranný, termoaktivní přípravek.
  • Vlasy žehlete postupně - pramen po prameni. Pokud máte delší a hustější vlasy, použijte sponky a nebo skřipce, kterými již narovnané prameny vlasů přichytnete a oddělíte od ostatních, které potřebují narovnat.
  • Vlasy rovnejte od vrchu směrem dolů tak dlouho, dokud nejsou zcela rovné.
  • Nakonec rovné vlasy lehce přelakujte.
  • Doporučuje se také použití výživného olejíčku (zejména na konečky).
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies