Zelené potraviny - opravdu jsou tak zdravé?
Konzumace zelených potravin je v současné době oblíbený výživový trend. Zelené potraviny jsou komplexní, co se týče ideálního poměru všech živin, které nutně potřebujeme pro správnou funkci našeho těla. Jsou bohaté na minerály, stopové prvky a vitamíny, ale především na vlákninu a beta-karoten, který nás chrání před škodlivým slunečním zářením.
Dále obsahuje aminokyseliny, nukleové kyseliny, enzymy a fytolátky, které mají protizánětlivé účinky. Pokud si tedy koupíte ječmenný prášek, postačí vám pouze 1 lžička. V ní najdete dostatek vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek jako se nachází ve dvou velkých brokolicích. Máme na mysli syrové, ekologicky pěstované brokolice.
Pokud začnete pravidelně užívat jednu z těchto 3 potravinových doplňků, počítejte s tím, že vás mohou v počátcích potrápit průvodní jevy jako je bolest hlavy, vyrážka či nevolnost. Všechny tyto jevy jsou jen dočasné, ale pokud by přetrvávaly déle než několik dní, určitě vše prokonzultujte se svým lékařem.
Chlorella - účinky
- Posiluje imunitu.
- Působí jako antioxidant - chrání nás před škodlivými volnými radikály.
- Pomáhá regulovat hladinu cholesterolu v krvi a také krevní tlak.
- Chlorellu se doporučuje užívat jako prevenci proti vzniku rakoviny.
- Podporuje správnou činnost srdce a cév.
- S chlorellou lépe zvládnete stresové situace.
- Má protizánětlivé účinky a dodává energii.
Spirulina - účinky
- Pomáhá upravovat střevní mikroflóru.
- Má antibakteriální a protizánětlivé účinky.
- Je bohatá na bílkoviny, stejně jako chlorella.
- Pomáhá snížit hladinu cholesterolu a cukru v krvi.
Mladý ječmen - účinky
- Pomáhá detoxikovat organismus.
- Osvěžuje dech a pomáhá snížit i ostatní tělesné pachy.
- Prospívá psychice a doporučuje se lidem, kteří mají alergii na lepek.
- Pozitivně ovlivňuje hormonální systém a také funkci slinivky.
- Zlepšuje trávení a pomáhá i v případě, když trpíte zácpou.
Diskuze