Ženy jsou dobré řidičky!

Ženy řídí bezpečněji. Britští vědci došli k závěru, že ženy nejsou tak špatné řidičky, jak se říká. Díky estrogenu jsou ženy flexibilnější než muži a také se ve větším rozsahu naučí dopravní předpisy.
Žena sedící za volantem automobilu
Výzkumy britské endokrinologické společnosti ukazují, že ženský hormon estrogen dává ženám šanci lépe (ve větším rozsahu) se naučit dopravní předpisy.

Estrogen má vliv na řidičské schopnosti žen

Díky estrogenu jsou ženy psychicky flexibilnější než muži. Hormon ovlivňuje činnost čelního mozkového laloku, který je zodpovědný za činnosti jako je paměť, schopnost učit se pravidla, předvídání, pozornost a kontrola jízdy.

Ženy řidičky jsou na tom lépe než muži

Při výzkumu bylo sledováno přes 40 mužů a žen ve věku od 18 do 35 let. Bylo zjištěno, že ženy dovedou daleko lépe převést pozornost z jednoho podnětu na jiný, což jim řízení ulehčuje.
Činnosti vyžadující psychickou flexibilitu zvládají ženy lépe než muži. Studie prokázala, že estrogen pozitivně ovlivňuje neuronovou aktivitu čelního mozkového laloku.

Ženy řidičky méně u dopravních nehod

Muži mají při řízení větší tendenci riskovat, ženy jsou opatrnější. Psychologové tvrdí, že řízení není jednoduchá činnost. Je třeba ovládat auto, mít odhad a samozřejmě znát pravidla. Muži se sice lépe orientují, ale zase jsou častými viníky nehod.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies