Zeptejte se hvězd: Jste co jíte - pro kozoroha

Tento měsíc přišlo na řadu jedno z těch méně šťavnatých znamení, takže si asi moc nepochutnáme. Na druhou se ale všichni od kozorohů můžeme přiučit něco o úspornosti a o dietě.

Kreslené znamení zvěrokruhu

Další asketický snob

Možná si ještě pamatujete, že raci jsou všeobecně považování za nejlepší kuchaře, a to vyplývá z toho, jaký mají k jídlu a vykrmování lidí emocionální vztah. Kozoroh je vůči rakovi znamením protikladným, a není tedy tak překvapivé, že i vztah k jídlu mají kozorozi opačný. V závislosti na povahách jednotlivých znamení, některá snadno ztloustnou a jiná jsou přirozeně mnohem hubenější. Protože má kozoroh z mnoha různých důvodů odpor k přejídání se, patří mezi ta hubenější znamení. A jaké jsou ty jeho důvody? V první řadě je o nich potřeba říct, že jsou to dobré důvody - racionální a pádné. Kozoroh je totiž znamením praktického, kalkulujícího rozumu. Rozumí zisku a rozumí úspoře, a přejídání se je v první řadě vyhazování peněz. Jako přirozená držgrešle bude na jídle šetřit samozřejmě hlavně v případě, že není zrovna boháčem. Pokud bude boháčem (což se kozorohům může stát relativně snadno, vzhledem k tomu, jací jsou to dříči), stejně mu ale jiné aspekty jeho povahy nejspíš zabrání ztloustnout. Předně hodně pracuje, takže výdej energie a tuny stresu, stejně jako to, že na jezení nebude mít čas, to štíhlou linii celkem zaručuje. I pokud ale je jeho práce fyzicky nenáročná a je extrémně v pohodě, a je spíš na straně zisku než na straně úspory, pořád ho bude od přejídání odrazovat přinejmenším ten důvod, že to není zdravé, a tedy ani rozumné. Kozoroh je zkrátka znamením askety, který raději vyhodí peníze za kvalitu než za kvantitu (když už se bez toho jídla holt neobejde).

 

Nejúspornější drahá kuchyně

Když kozoroh vaří pro vás, asi to nebude nijak zvlášť zábavné nebo úchvatné, ale pravděpodobně to bude něco správně výživného. Žádné extrémní experimentování se také konat nebude, protože kozoroh je znamením konvenčním (jako panna) ale ještě k tomu navíc tradičním. Když už tedy bude servírovat něco neobvyklého, praděpodobně bude čerpat inspiraci spíše v nějakém osvědčeném receptu z daleké minulosti. Pokud vás bude chtít ohromit, pravděpodobně tak bude činit cenou jídla. A toho si važte - pokud kvůi vám kozoroh rozhazuje peníze, musíte být pro něj neuvěřitelně cenní. Ostatně tím kozorozi měří svůj úspěch - tím co a za kolik si můžou dovolit. Rádi se také vyžívají v tom, že díky své tvrdé práci nebo svému původu jsou výše postavení než jiní lidé (podle nich flákači a podvratní živlové). Pokud je váš známý výše postaveným kozorohem, nezapomeňte si projít pravidla etikety a náležitě se obléci. Chuť k jídlu obvykle upjatému kozorohovi totiž snadno zkazí nevychovanost, a i když to není zrovna snob a nebude vám to vyloženě vyčítat, stejně získáte dobrým vychováním a dodržováním společenských konvencí plusové body. Výhoda této kozorohovy stravovací mentality spočívá především v tom, že si jídlem dlouhodobě neničí zdraví a není na něm psychicky závislý - držení diety nebo hladovky pro něj nebude představovat žádný nepřekonatelný problém. Jedinou výjimkou by snad byl takový kozoroh, který považuje opulentní přejídání se za statusový symbol vysokého postavení a úspěchu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies