Zeptejte se hvězd: Jste co jíte - pro pannu

Ano, i panny občas něco snědí. Protože ale jídlo obvykle nebývá středem jejich vesmíru, musíme se tentokrát podívat na víc různých typů osobnosti, které se z člověka narozeného ve znamení panny mohou vyvinout.

Tetování na zádech

Poslušný frfňa

Ve svém vztahu k jídlu jsou panny docela složité, protože jejich typické povahové vlastnosti mohou snadno vést k radikálně odlišným způsobům stravování. Klíčový je tu hlavně ten povahový paradox, že panna je znamení poslušnosti a podřízenosti, ale zároveň také perfekcionismu a kritičnosti. Představte si tedy takového věrného, mimořádně schopného, ale také rýpavého sluhu. Pro takového člověka existují v podstatě dvě cesty, řekněme nízká a vysoká, ale tentokrát tím vůbec nenaznačuji, že by ta "nízká" měla být horší. Obojí mají své klady a zápory, a to pro všechny zúčastněné, nejen samotné panny. Ta nízká cesta nastane většinou v případě, že panna náleží do nižších až středních společenských vrstev. V takovém případě bude nejspíš zaměstnaná jako dělník, řemeslník, úředník nebo jiný člen běžného pracujího lidu. Panna tohoto ražení bude naprosto spokojená s nějakou formou veřejného stravování typu školní jídelna, pracovní kantýna, rozvážené obědy, atd. Nebude to žádná fajnovka, bude jí stačit vyvážená, střídmá strava a nebude toužit po žádné exotické kuchyni. Pokud ale panna bude pocházet z vyšších vrstev a bude u ní převažovat sklon ke kritičnosti nad sklonem k poslušnosti, stane se z ní extrémně vybíravý snob. Buďto postižený přes zdravou výživu, nebo přes nóbl stolování, nebo obojí. V žádném z těchto scénářů nejde ani tak o to, co za druh jídla se podává, důležité jsou jen praktické okolnosti (dopad na peněženku, dopad na zdraví, dopad na společenský status).

 

Nejhorší, nejlepší a průměrný servis

Z takovéhoto třídního boje v kuchyni mohou tedy vylézt dosti rozmanité kulinářské zážitky. Jedinou jistotou by mělo být to, že si panny skoro žádného druhu nepotrpí na ostře kořeněná, exotická nebo jinak výrazná až extrémní jídla. Jejich slabinou je totiž zažívání a postupem času by se měly naučit ho raději nepokoušet. V nejhorším případě vám uvaří něco neuvěřitelně mdlého, mimořádně levného a bez charakteru. Nemělo by to být jedovaté, asi to bude výživově vzato stačit, ale chuť bude rozhodně to nejslabší místo. Panny jsou totiž mírní, přízemní a temperamentem průměrní lidé, a to i když naprosto excelují v nějakém oboru. Něco jako výborní herci, kteří zahrají naprosto cokoli (včetně těch nejpestřejších postav), ale ve skutečném životě jsou překvapivě pokorní, introvertní a neuvěřitelně nudní. V lepším případě bude jídlo připravené pannou alespoň velmi zdravé, z těch nejlepších surovin, se spoustou vlákniny a vitamínů. Docela možná je i situace, kdy půjde o jídlo zcela normální v dané oblasti. To se samozřejmě má dít i normálně, ale málokdo to bude dělat tak cíleně a tak pořádně jako panna. No a pokud si panna zvolí zrovna kulinářství za svoji oblast, kde bude virtuozem, bude to jedním slovem dokonalé do posledního detailu. Panna jako váš host bude skýtat obdobný rozptyl: buďto bez odříkání všechno sní a ani nepípne, nebo zkritizuje každou pitomost. Pokud máte v plánu vařit něco, co panně přijde cizí, vyberte alespoň nějakou zdravou a umírněnou variantu. A ne abyste měli doma nepořádek!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies