Zeptejte se hvězd: Jste co jíte - pro ryby

Kdo si počká, ten se dočká - konečně se s jídlem dostaly na řadu i ryby. Proč jim to tak trvalo? To je mnohem důležitější otázka, než byste řekli.

Barevné ryby plující září

Ježíš a jiné pochutiny

Málokdo to ví (astrology nevyjímaje), ale to, co do největší míry určuje podstatu všech znamení, je už jejich pořadí. Beran je první nejen ve zvěrokruhu, ale i ve všem ostatním. Stejně tak ryby nejsou poslední jen ve zvěrokruhu, ale také ve všem ostatním. A není to žádná náhoda - jejich laxní, manipulovatelná a snadno se vzdávající povaha je k tomu téměř nevyhnutelně vede. Rybám to ale zároveň nijak zvlášť nevadí, protože si nedostatek vlastní snahy kompenzují přebytkem víry v zázračnou spásu. Někdo ostatně musí být poslední, a proč by to neměl být někdo, kdo se vlastně k poslednosti rozhodl a komu vyhovuje? Se stravovacími návyky to souvisí především v tom smyslu, že pokud se rybám nabídne nějaký snadnější způsob, jak se stravovat, než jaký praktikovaly doteď, v devíti z deseti případů si zvolí ten snadnější. Ne že by jídlo neměly rády, jako ostatní návykové a emocionálně založené osobnosti snadno podléhají všem přirozeným tělesným choutkám. No a nejsnadnější vždy bylo de facto žebrání a charita, proto si na ně také rybí náboženství - křesťanství - tolik potrpí. Když se totiž rozhodnete, že víra, naděje a láska jsou hlavní ctnostmi, nejvíce to musí oslovit ty nejslabší a nejubožejší z nás. Naštěstí to také znamená, že ryby jsou mnohem více ochotné se rozdělit než jakékoli jiné znamení. Práci ve prospěch všech se také bránit nebudou, ale musí je vždy někdo jiný vést, protože iniciativu prostě nedovedou.

 

Zázračná kuchyně

Když už se ryby dostanou k přípravě jídla, bude se konkrétní podoba jejich činnosti řídit jednoduše tím, jaké jsou jejich závislosti. Případně budou zohledňovat přání ostatních lidí, se kterými v nějakém smyslu soucítí. Na rozdíl od raka ale nebudou štědří jen ke svým nejbližším a také budou mít vše mnohem méně pod kontrolou (a taky toho bude mnohem míň pocházet z jejich vlastní hlavy). Když bych na to šel maximálně polopatisticky, ryby by mohly inklinovat více než ostatní znamení k plodům moře. Takhle doslovně to ale spíš nebude fungovat - symboly znamení jsou jen orientační metafory, pravá vnitřní logika znamení je mnohem abstraktnější a složitější. Přirovnání k rybám je metaforou ponoření se do oceánu emocí, který je mnohem větší než jednotlivec, který je proto zmítán proudy a přitom nevidí žádné hranice ani pevné body. Ryby jsou také v množném čísle, protože ryby jsou úplně nejméně schopné fungovat samostatně. Vztáhnuto na stravování, rybám rozhodně bude prospívat skupinové stravování, ideální navíc bude, když někdo jiný z té skupiny bude mít to stravování na starosti. Ryby jsou také věčnými dětmi, takže by bez vnějškem vnucené disciplíny mohly často setrvávat na dětském jídelníčku (sladkostech a slaných pochutinách). Jak už to tak ale u ryb bývá, většinová neschopnost a nemotivovanost je vyvažována zázračným nadáním, které se projeví, pokud něco dělají s onou láskou, nadějí a vírou. Ryby jsou totiž také znamením sebeobětování, které ale logicky nebudou dělat samy pro sebe. Dostaňte je mezi hladovějící děti, postižené, chudáky, bezdomovce nebo nemocné a uvidíte, jaké jim připraví hody, bude-li to jen trochu v jejich silách (stejně jako jistý Ježíš, který údajně nasytil dav dvěma rybami a kusem chleba).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies