Zeptejte se hvězd: Jste co jíte - pro štíra

Štíři nedělají nic napůl a jejich stravování není žádnou výjimkou. Vydejte se tedy s námi do kulinářského extrému.

Kreslená postava člověka s ocasem štíra

Intenzivní kuchyně

Intenzita je zde opravdu klíčovým slovem. Je pravda, že lidé jsou různí a že se nedají snadno zobecňovat různé vlastnosti na velké skupiny obyvatelstva. Je to ale jen otázka nalezení těch správných slov. Štíři jsou vždy výrazně vyhrocení ve všem, co dělají, a to je dobře vidět. Je přitom úplně jedno, na kterou stranu jsou vychýlení. Stravovací extrémy představují (jak jinak) v zásadě dvě úplně odlišná stanoviska - asketismus na jedné straně a vášnivé gurmánství na straně druhé. Štíři jsou celkově mnohem náchylnější k jednomu nebo druhému takovému extrému, než ke všem průměrným, střízlivým, povrchním a nijakým postojům k jídlu. Štír/asketa se obvykle snaží dosáhnout maximální čistoty těla a ducha a nějaké drobnosti jako hlad nebo pokušení pestrých chutí pro něj nepředstavují žádnou překážku. Má tak silnou vůli, že se dokáže úplně odstřihnout od potřeb svého těla, když je to potřeba nebo když si to prostě usmyslí. Druhý extrém je pak štír/žrout, což je takový štír, který se naopak vyžívá v ostrých a rozmanitých chutích a nikdy nemá dost. Jídlo je jeho vášeň a všem svým vášním se věnuje naplno. Pro štíra je to obvykle otázka volby, protože všichni štíři v sobě mají potenciál jak k bezuzdnému propadnutí vášni, tak k nadlidské kontrole. Ať už se ale rozhodne jakkoli, je velmi pravděpodobné, že se neomezí jen na svoji osobu, ale že se bude svůj postoj snažit vštípit i všem ostatním lidem v jeho okolí - bude buďto zapáleným vegetariánem, geniálním šéfkuchařem, věhlasným degustátorem a kritikem nebo jiným podobným kulinářským elitářem. O výživě bude mít naprosto jasnou představu a běda vám, pokud máte jiný názor.

 

Čeho je moc...

Jak je ale dobře známo, extrémismus nesvědčí ani tělu, ani mezilidským vztahům. Štír se sice dokáže mistrně ovládat a také velmi zdatně manipulovat s lidmi ve svém okolí, i vůči nemocem je značně odolný, i tak se ale na něm všechny jeho stravovací excesy dříve nebo později podepíšou. Pokud je tím typem, který jí moc a má rád hodně kořeněné jídlo, jeho zažívání začne stávkovat, bude mu hrozit překyselení žaludku, pálení žáhy a jiné podobné obtíže. Pokud se zase jedná o asketu, bude si koledovat o oslabení imunity, tělesnou slabost, růstové poruchy nebo deprese v důsledku nedostatku klíčových živin. Velkým nebezpečím jsou pak štírova zarputilost a přirozená nedůvěra vůči doktorům. Bude nejspíš odmítat připustit, že má nějaký problém, a i kdyby si jej připustil, udělá všechno proto, aby za lékařem nemusel. A to hlavně v případě, že je sám lékařem, což je u štíra velmi možné (více než ostatní znamení na to štíři mívají povahu - jsou otrlí ale zároveň starostlivý, bystří a vytrvalí a rádi mívají moc nad životem a smrtí, která je fascinuje). V každém případě bude velmi obtížné štíra přesvědčit, aby zásadně změnil své stravovací návyky, nezávisle na tom, který extrém si vybral. Protože je štír ve své zarputilosti znamením až přímo sebevražedným, může dokonce zastávat názor ve smyslu "co by to stejně bylo za život bez dobrého jídla" nebo "radši obětuji svůj život, než abych musel kvůli svému přežití zabíjet". Se štíry se tedy musí zacházet nanejvýš opatrně, hlavně pokud to s nimi myslíte dobře. To jim totiž přijde hodně podezřelé. Pokud vás ovšem respektují, nebojte se - nakonec na vás dají. Jen se přípravte na vleklou psychologickou válku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies