Zeptejte se hvězd: Jste co jíte - pro střelce

Střelci a jídlo si spolu obvykle rozumí velmi dobře, i když s některými konkrétními jídly si střelci rozumí lépe než s jinými. Mnohem, mnohem lépe...

Kreslené znamení střelce

Obžerství je zábava

Střelec je znamení, které je neustále v pohybu. A takový člověk, který je neustále v pohybu, mívá dost často dost velký hlad. A protože sebekontrola není zrovna silnou stránkou střelců, když jim něco chutná, a pořád mají ten hlad, bývá pro ně velmi snadné začít jíst a velmi obtížné skončit. Jako každé ohnivé znamení i střelci budou potřebovat vysokokalorická jídla, ovšem střelec je tak zaměřený na zakoušení nového, že pro něj bude chuť jídla tím zdaleka nejdůležitějším rozměrem. Ostrá jídla, exotická jídla, šťavnatá jídla, maso a sladkosti... Jak to není vyložená hostina, střelec bude nepochybně zklamán. Vzhledem ke své nahodilosti mohou střelci přežít jen díky vytrvalé přízni bohů, konkrétně samotného vládce bohů, Jupitera alias Dia. Jejich hlavním životním "problémem" proto obvykle bývá přebytek. No a v oblasti výživy se přebytek v negativním smyslu dá velmi snadno identifikovat jako přejídání se. A samozřejmě to neplatí jen striktně o jídle - alkoholismus s tím u střelců často jde ruku v ruce. Hlavně tedy pokud jde o takového střelce, který byl usazen a civilizován. Střelcova povaha totiž jen stěží může propadnout takovému excesu v jemu přirozenějším nomádském způsobu života, na který byl přírodou navržen. Bohatý střelec, jehož práce "nutí" většinu času posedávat, mnohem spíše přehánění v oblasti životosprávy propadne. Bude si to extrémně užívat, to ano, ale jeho orgány už podstatně méně.

 

Lovec-Svačinář-Pařič

A v tom je právě zakopaný pes - chce-li být střelec zdravý, musí si zařídit svůj život tak, aby neměl jak propadnout obžerství nebo alkoholismu (nebo jiným závislostem). Protože pokud se naskytne příležitost, téměř určitě podlehne. Může se z toho nakonec dostat, cestou spirituálního osvícení skrze vlastní zkušenost, ale to se v dnešní době stává čím dál tím vzácněji. Materialismus a uspokojování potřeb jsou totiž naší kulturou oslavované, a střelci na to velmi snadno slyší. Určitě by měli do svého programu zařadit spoustu pohybu a pobytu v přírodě, už jen proto, aby přitom byli fyzicky vzdálení od oněch hostin. I taková párty může být lepší než nic, tam se z toho dá aspoň vytančit. I když přirozeně párty přináší větší rizika ohledně drog. Nicméně nemá smysl střelcům v paření bránit, to se vám nepodaří. Oni jsou ten typ, co by raději utekl z domu, než aby se nechal omezovat v zábavě. Nejlepší situace z hlediska životosprávy nastává pro střelce paradoxně tehdy, když si musí jídlo sám sesbírat, ulovit nebo vypěsovat, nebo když jí za pochodu. Což jsou normálně situace, které by většina z nás považovala za negativní. Střelci to však nejen pomůže nepřehánět to a přitom spálit hodně přebytečné energie, ale navíc střelce takový život může i nejvíc bavit. Ostatně jako kentauři - napůl kočovná zvířata a napůl lovci-lukostřelci - se zvířaty vychází obvykle výborně (a rádi je chovají), stejně jako se cítí dobře s trávou pod (bosýma) nohama. A co se práce týče - lepší je pro ně mít co dělat, než nemít nic práci. Jen aby to byla taky zábava.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies