Zeptejte se hvězd: Kudy od nemoci - pro kozoroha

Kozorozi a nemoci jsou obvykle staří známí a někdy dokonce dobří přátelé. Pojďme se proto od nich něco přiučit o tom, jak se zvládají těžkosti.

Žena na skále ve znamení kozoroha

Kozoroh - Nezlomný pesimista

Jako základní znamení země se rozhodně nejedná o žádné snílky s hlavou v oblacích nebo nezodpovědná třeštidla. Život je pro kozorohy vážná věc, ve které jde o plnění cílů, rozumný (a zasloužený) zisk a budování kariéry. Tím můžou někdy chtít třeba materiálně zajistit současné i budoucí členy vlastní rodiny, ale i na to právě půjdou vždy spíš přes těžkou práci a tvrdé lekce. Jsou to obecně také houževnatí lidé, kteří velmi dobře znají a respektují svá omezení, nicméně s ne příliš veselým názorem na svět nebo na budoucnost. Možná právě ze všech těchto důvodů jsou to obvykle zároveň i lidé, kteří celý život prochází různými chronickými nemocemi, které jsou nepříjemné, omezující a vyžadují ke své léčbě úsilí, rozumnost, střídmost, klid, možná i poměrně dost materiálních prostředků (medikamentů, operací, implantátů, protéz, atd.) Kozorohovi totiž vládně Saturn alias Kronos, bůh neúprosného času a těžkých zkoušek. Podle jeho filozofie člověk nejvíc roste proti odporu, pod tlakem, skrze bolest a protivenství. Kozorozi proto můžou dosáhnout velmi intimního vztahu se svou bolestí, které si s sebou obvykle nosí velký náklad. Pokud už toho na ně začíná být moc, není divu, že víc než kterékoli jiné znamení propadají hlubokému životnímu pesimismu, který psychologicky vzato po nějaké době může snadno vést k chronickým depresím (nebo z nich naopak vyvěrat) a mnoha dalším neurózám či psychózám. Kozorozi jsou však ze všech znamení také nejlépe vybavení k tomu, aby ustáli i dlouhodobé negativní emoce aniž by je to zničilo. Bohužel proto nezřídká končí jako uzavření chladní samotáři nebo neúprosní nepřející závistivci.

 

Kostlivci a kostřičky

Vzhledem k tématům chronických velklých nemocí, bolestí a nezdolnosti jejich nátury není divu, že kozorohem ovládanou tělní soustavou jsou kosti a klouby, případně i všechno ostatní, co poskytuje tělu oporu a pevnost. Artróza se tedy přímo nabízí jako vleklý problém číslo jedna - nemoc která způsobuje, že každý pohyb bolí a že v podstatě bolí i nehýbání se. Z psychického negativismu pak u kozorohů nezřídka vyvérají i intenzivní migrény, které jsou psychosomaticky posilovány nebo celkově zapříčiněny dlouho trvajícím negativním myšlením, starostmi, pochybnosti, sebelítostí, atd. U obzvláště nešťastných případů lidí narozených ve znamení kozoroha pak může dojít i k dědičnému nebo nehodou způsobenému paralyzujícímu onemocnění, proti kterému se nedá nic dělat. Kromě vytrvání navzdory všem okolnostem a použití nejmodernějším technologií, které jsou velmi účinnou formou zemské magie. Úplně dokonalým příkladem je kozoroh Stephen Hawking, geniální teoretický fyzik, který úplně zázračně odolává posižení, kterému měl už dávno podlehnout. Když o tom přemýšlím, i sir Isaac Newton byl geniální kozoroh-fyzik... Kozorozi mají vůbec velkou náklonnost k fyzice, hlavně tedy ti, kterým matematika nečiní problémy. Podle fyziky je svět takový krásně uspořádaný, celý o zákonech a jiných nevyhnutelnostech. Na pomoc se proto budou rádi obracet k přírodním vědám i v otázce své léčby, případně si dají záležet na tom, aby si tu nejlepší léčbu mohli dovolit z toho bohatství, které si hodlají za život vydobýt pěkně po staru dřinou. Ale ten opravdu nejšťastnější kozoroh bude asi ten, který objeví léčivou sílu smíchu - jako například vynikající kozoroci-komici Rowan Atkinson nebo Jim Carrey, kteří oba excelují hlavně v tělesném a sarkasticky-konverzačním humoru se slabostí pro politiku a historii. Není vyloučeno, že ironii a černý humor vymyslel právě nějaký kozoroh. A s takovým přístupem je pak i to nejhorší v životě snadno přežitelné.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies