Zeptejte se hvězd: Kudy od nemoci - pro ryby

Na konec zvěrokruhu jsme si nechali znamení, které má s nemocemi všech druhů bohužel o dost více zkušeností než znamení jiná. Nezbývá než dát všem rybám možnost naučit se s nimi žít.

Tetování na obou chodidlech

Ryby - Zasněná oběť

Jak jsem se v průběhu celého tohoto seriálu snažil ukázat, zdraví i nemoc začínají už v povaze člověka. To bohužel pro nikoho nemá horší důsledky než pro ryby - jejich povaha je totiž v zásadě slabá. Nechápejte mě špatně, mohou to velmi snadno být výjimeční a úžasní lidé, ale právě skrze svoje slabosti, ne skrze sílu vůle, odhodlání a vytrvalost nebo odolnost. Jejich zranitelnost je zároveň jejich nejlepší i nejhorší vlastností. Kvůli ní jsou tak citliví i tak závislí, dětsky zvědaví a hraví i naprosto nezodpovědní a nespolehliví. Ryby proto prochází životem spíše jako pasivní oběti událostí a vnějších vlivů. Tím v podstatě představují lidský archetypální obraz nemocného člověka, který je postižen něčím nepříjemným, s čímž vlastními silami nemůže téměř nic udělat (alespoň ne hned). Smyslem života ryb do velké míry je právě utrpení, kterému není možné předejít ani jej odstranit - důležitější je tedy toto utrpení spíše pochopit a skrze něj vyrůst. To samozřejmě neznamená, že se dá pouze hodit flintu do žita, pokud je někdo ryba (i když by to pro ně bezesporu byla volba číslo jedna). Je ale potřeba si uvědomit, že určitá míra slabosti je nevyhnutelná. Pokud se chtějí ryby vzepřít svému osudu alespoň částečně, musejí se naučit právě dodržovat svá předsevzetí a své slovo, říct ne škodlivým věcem a když už musejí být na něčem nebo na někom závislí, měli by si alespoň vybrat to nejmenší z možných zel. Bude to pro ně výjimečně těžké, ale jinak to holt nepůjde.

 

Zdraví i nemoc už od chodidel

Rybí částí těla je lidský ekvivalent ploutví - chodidla. Stejně jako lidé ve znamení ryby často bývají mezi těmi, kteří jsou považováni za nižší a nešťastné, tak i po jimi ovládaných nohou všichni šlapeme. Poskytují nám však oporu a blízký kontakt se zemí, spojují nás s ní. Když je máme zraněné a najednou se nemůžeme pohybovat, hned poznáme jejich důležitost. Bez srdce nebo mozku možná zemřeme mnohem rychleji, ale bez schopnosti svobodně se pohybovat pro mnohé nastane stav horší než smrt - paralýza a postižení. Postižení může být mezi rybami obzvlášť časté a/nebo nepříjemné, a to v jakékoli ze svých četných forem (alergie, mentální postižení, genetická vada orgánu, pohybové postižení, atd.) Zároveň ale ryby mají více než ostatní znamení ve svých možnostech naučit se s takovou překážkou a slabostí žít. Ryby totiž netrpí pýchou, arogancí, povrchností ani pochybnostmi. Ryby jsou schopné a ochotné věřit ve spásu navzdory všem protivenstvím, jsou schopné přijmout podřadný úděl proto, že i ten nejmenší člověk je důležitý a hodnotný takový, jaký je - všichni nemůžou být velcí a dokonalí, ambiciózní a nezlomní. Nemoc je často vnímána jako neospravedlnitelné zlo, důkaz, že kdyby nějaký bůh existoval, nebude to zrovna milý a příjemný týpek. Málokdo se už ale zamyslí nad tím, co by se z života ztratilo, kdyby všechno bylo pouze příjemné a snadné, úžasné a velkolepé. Lekce ryby je lekcí skromnosti a pokory, a kdo tu zvládne, ten dokáže přijmout celý svět a všechny a všechno v něm s otevřenou náručí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies