Zeptejte se hvězd: Kudy od nemoci - pro střelce

Kentauři, napůl koně a napůl lidé, podle kterých je znamení střelce zvolené, možná vydrželi hodně, ale rozhodně nebyli nesmrtelní. No, kromě jednoho, Chiróna, a ten to pro jistotu schytal otráveným šípem a dal si pak hodně záležet na tom, aby se té nesmrtelnosti zbavil. Dávejte si proto bacha střelci, a to nejen na otrávené šípy.

Kreslené postavy na koni

Pohybem ku zdraví i od něho

Pohyb je klíčové slovo pro všechny střelce, nebo spíš mnohem víc než slovo - je to životní styl. Střelec je znamením věčného nomáda, objevitele i turisty. Cesta je zkrátka pro střelce obvykle domovem. Toto neklidné nutkání se může u konkrétních jednotlivců projevit různě. Někteří se dají na rychlostní sport (ať už se jedná o běh nebo o řízení nějakého vozidla), někteří začnou slézat hory, někteří jako misionáři vyjedou šířit víru a naději do bohapustých končin, někteří se vydají na cestu kolem světa, no a někteří si jen nebudou schopní takříkajíc sednout na prdel. Co z toho vyplývá pro zdraví? Jedno velké pozitivum a jedno velké negativum. Pozitvní je to samozřejmě v tom smyslu, že pohyb sám o sobě tělu prospívá. Negativní je to ale zase z toho důvodu, že čím rychlejší pohyb, čím delší cesta nebo čím méně civilzovaná cílová destiance, tím větší nebezpečí nehody to představuje. Střelci si ustavičně koledují o nějaké paralyzující zranění, které jim může zabránit v pohybu a tím zlomit jejich ducha. Pro mnohé z nich by pravděpodobně byla lepší smrt než takové postižení. Jako u každého znamení ohně i u střelce tedy zdraví záleží hlavně na volbách a výsledném životním stylu. Jako u každého znamení proměnlivého je zde obvyklé spojení nemoci s rychlými změnami v souvislosti se ztrátou kontroly nad situací.

 

Pozor na...sedinku

Částmi těla, kterým znamení střelce vládne, jsou zadek a stehna, vnitřními orgány zase střeva a vůbec celý proces vylučování. Někteří z vás si teď možná myslí, že to zní srandovně a že je tak trochu celé na...prd, ale s těmihle oblastmi jsou spojeny dost vážné problémy. Kromě toho pak střelce může častěji než ostatní postihnout jakákoli celková systémová porucha, jejímž důsledkem je paralýza (hlavně když si o to aktivně koleduje, i kdyby šance měla být velmi malá). Jestli jste někdy měli třeba takové hemeroidy, pak víte, jak nepříjemné vám to střelcovské části těla mohou v životě udělat. Ostrá nahodilá bodavá bolest spojená s neschopností klidně sedět a zároveň se pohodlně pohybovat, která je navíc relativně banální a tedy pro nezaujatého pozorovatele komická, to je tak dokonale střelcovské, že už to blíž ani být nemůže. Naopak taková rakovina tlustého střeva, a vůbec jakýkoli problém s tlustým střevem, vůbec komické nejsou a také jsou z větší části důsledkem nezdravé životosprávy - málo pohybu, málo vlákniny, příliš mnoho masa a "éček". Obecná střelcovská fascinace zadkem (nebo v horším případě i tím, co z něj vychází) nakonec může vést i k jiným (řekněme hygienickým) problémům, stejně jako někteří střelci nemusí mít pro řádnou hygienu obecně dostatek pochopení či trpělivosti. Což jim může dát i pozitivně vzato větší náklonost ke zvířatům. Kterou by ovšem taky neměli přehánět. No a konečně pokud jste naopak ten vzácnější střelec posedlý hygienou, taky to nepřehánějte - třeba zrovna na hemeroidech je vtipné to, že je může způsobit jak příliš málo pohybu, tak příliš mnoho pohybu, stejně jako příliš málo hygieny v té oblasti i příliš mnoho hygieny v té oblasti.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies